Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ÚDZS: Pre kauzu s doménou podáva žalobu!

Peter Puškár
Peter Puškár

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) pripravuje pre kauzu s doménou www.udzs.sk žalobu a trestné oznámenie. Dneso tom informovala hovorkyňa úradu Radoslava Muchová.

Súčasne už ÚDZS požiadal o predbežné opatrenie. "Úrad dnes na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom podal návrh na vydanie predbežného opatrenia, ktorým súd žiada, aby voči spoločnosti Vesmír s. r. o. prijal opatrenia týkajúce sa nakladania s doménou www.udzs.sk," povedala Muchová.

Hovorkyňa ÚDZS zároveň poprela dnešné tvrdenia predsedu strany Právo a spravodlivosť Petra Puškára, ktorý komunikuje v mene vlastníka domény, spoločnosti Vesmír, s.r.o.

"Úrad niekoľkokrát inicioval rokovanie s pánom Puškárom o prevode vlastníckych práv k uvedenej doméne, rovnako mu niekoľkokrát zaslal návrh zmluvy, čo sa nestrelo so žiadnou odozvou," povedala Muchová s tým, že ÚDZS to vie preukázať. Podľa jej slov na utorkovom rokovaní úrad Puškárovi oznámil, že má stále záujem o uvedenú doménu, ale požadovanú cenu 10-tisíc až 30-tisíc eur úrad považuje za neprimeranú a na takúto dohodu nepristúpi.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) v utorok 21. februára nadobro prišiel o svoju doterajšiu doménu udzs.sk, po novom je jeho webové sídlo na adrese www.udzs-sk.sk. Majiteľom pôvodnej domény je spoločnosť Vesmír, s.r.o., v menej ktorej vystupuje Puškár. Firma doteraz umožňovala úradu prezentáciu na doméne, ktorej je držiteľom. V utorok však doterajší obsah nahradila novým. Samotný úrad pritom najprv nevedel, že nejde o hackerský útok.

Na doterajšej doméne, na ktorú odkazujú napríklad aj linky z webu ministerstva zdravotníctva, sa v utorok objavil zmenený obsah. "My občania sme dohľad nad politikmi. Nie sme Anonymous. Sme neanonymní oprávnení voliči, ktorí už nebudú trpieť útlak a ožobračovanie politikmi a finančnými skupinami a ďalšími gorilami a zločincami. Ústava nám zaručuje zdravotnú starostlivosť. Gorily nám ju zobrali, berieme si ju späť, odmietame všetky firmy, ktoré súvisia s Pentou," uvádzalo sa na stránke.

Logo novej stránky tiež hlásilo: "Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, člen skupiny Penta." Dopĺňali ho fotografia gorily a text údajného spisu tajnej služby Gorila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu