Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Matovič: Predpokladám, že z kandidátky odíde 50 až 60 ľudí

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Líder hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Igor Matovič sa domnieva, že počet ľudí, ktorí odstúpia z jeho kandidátky, nie je ešte konečný. Ako vyhlásil na dnešnom brífingu, predpokladá odchod 50 až 60 ľudí.

"OKS a KDS mali možnosť nominovať niekoľko desiatok ľudí ako nezávislé osobnosti, medzičasom sa ukazuje, že to boli neaktívni straníci. Tie počty sa zastabilizujú do pár dní," avizoval.

Napriek rozpadu kandidátky je Matovič presvedčený, že kandidátka je aj naďalej veľmi zaujímavá a pevná. "Mnoho dobrých ľudí tam zostáva, ja mám dobrý pocit," uistil. Matovič aktuálne podľa svojich slov zažíva hektické obdobie, lebo sa mu niekto snaží kandidátku rozbombardovať.

Nespokojní predstavitelia OKS a KDS, ktorí mali v predčasných parlamentných voľbách kandidovať vo farbách hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, oznámili odchod z kandidátky v utorok (7.2.).

Spolu s nimi nebudú kandidovať ani Martin Mojžiš, Eugen Korda, Štefan Bučko a Dagmar Babčanová. V tento deň išlo o 24 ľudí. Dôvodom je verejná Matovičova výzva, aby Peter Zajac (OKS) a Vladimír Palko (KDS) absolvovali vyšetrenie na detektore lži s otázkou, či niekedy vzali úplatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu