Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ambíciou KDH je integrovať stredopravé politické spektrum, tvrdí Tomáš Merašický

Tomáš Merašický
Tomáš Merašický (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - KDH by chcelo po parlamentných voľbách začať s procesom integrácie stredopravého politického spektra. Pre TASR to skonštatoval podpredseda KDH Tomáš Merašický. Doplnil, že pokiaľ majú "progresívci a liberáli" záujem po voľbách vládnuť, mali by prestať útočiť na kresťanov a potenciálnych partnerov z konzervatívneho spektra.

archívne video

Brífing strany KDH na tému zdravotníctva (Zdroj: Topky/Maarty)

Merašický vidí KDH ako prirodzeného lídra spájania stredopravých síl. Roztrieštenosť konzervatívcov, umiernených a konštruktívnych liberálov a ľudí hlásiacich sa ku kresťanským a demokratickým hodnotám vedie podľa neho k nemožnosti tieto hodnoty v spoločnosti udržiavať. Pripomenul, že dnešné KDH nie je len uzavretým konfesným spoločenstvom.

Podpredseda kresťanských demokratov tiež povedal, že ho mrzí, keď vidí, ako "zradikalizovaní liberáli" svojimi útokmi zapaľujú mosty možnej spolupráce. "Útoky na kresťanské a konzervatívne hodnoty či na kresťanov a kresťanstvo ako také sú za čiarou a spochybňujú uvažovanie nad možnou spoluprácou," zdôraznil. V prípade, že sa budú tieto útoky stupňovať a nezačne sa hľadať cesta k spolupráci, aj KDH bude podľa neho zvažovať spoluprácu s takými stranami, ktoré neradikalizujú a nepolarizujú spoločnosť.

Viac o téme: KDHParlamentné voľbyTomáš Merašický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu