Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po Žilinkovej ďalšej 363-ke sa spustila lavína reakcií: Heger zúri a sype si popol na hlavu, je to naša chyba!

Na Žilinkovo rozhodnutie o Borguľovi podráždene reagujú viacerí politici. Zobraziť galériu (6)
Na Žilinkovo rozhodnutie o Borguľovi podráždene reagujú viacerí politici. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor dnes opäť rozvíril vášne v politickom priestore rozhodnutím v prípade poslanca a bývalého člena klubu Sme rodina Martina Borguľu. Ten po kroku prokuratúry zrušil rozhodnutie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia voči poslancovi Borguľovi pre podplácanie i rozhodnutie špeciálneho prokurátora o zamietnutí sťažnosti obvineného voči uzneseniu obvinenia.

VIDEO Rozhodnutie Maroša Žilinku:

Generálny prokurátor Žilinka opäť využil paragraf 363: Zrušil obvinenie ďalšiemu poslancovi (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Dôvodom je podľa šéfa prokuratúry nesplnenie podmienok na vznesenie obvinenia. Politickú scénu jeho krok poriadne podráždil, hlavne koaličnú časť.

Heger si sype popol na hlavu

Ako prvý začal premiér Eduard Heger (OĽaNO), ktorý evidentne dobre vie, kto za vymenovanie do funkcie generálneho prokurátora Maroša Žilinku hlasoval a označil to za najväčšiu chybu tejto koalície. 

Po Žilinkovej ďalšej 363-ke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

Žilinka sa nám vysmieva, odkázala Remišová

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) si myslí, že Žilinka sa po dnešku "vysmieva do tváre všetkým občanom, ktorí na námestiach chceli spravodlivosť".

Po Žilinkovej ďalšej 363-ke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)

SaS: Žilinka nekoná slobodne

Liberáli zase hovoria, že Žilinka nekoná slobodne a vyzýva na zrušenie paragrafu 363. "Zrušenie obvinenia pre poslanca Borguľu je jasným dôkazom, prečo sa Sme rodina tak vehementne bránila zrušiť paragraf 363. Navyše bola to práve Sme rodina, ktorá Žilinku navrhla do funkcie generálneho prokurátora," uviedol poslanec NR SR za SaS Alojz Baránik.

Po Žilinkovej ďalšej 363-ke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/SaS)

Šimečka hovorí, že Žilinka polícii podráža nohy 

"Nestačí polícii na boj proti mafii a zlodejom rozviazať ruky, keď jej potom generálny prokurátor 363 systematicky podráža nohy. Žiaľ, poslanci a poslankyne OĽaNO, Smer-SD, Sme rodina, ĽSNS, aj niektorí z SaS zvolili do tejto funkcie Maroša Žilinku. V PS sme navrhovali aspoň zmenu paragrafu 363, náš návrh však koalícia nepodporila. Toto je smutný výsledok," povedal v reakcii na rozhodnutie gen. prokuratúry šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Po Žilinkovej ďalšej 363-ke
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ide o kompetencie úradu, rozhodnutie rešpektujeme, odkázali kollárovci

Hnutie Sme rodina na rozhodnutie Žilinku reagovalo, že rozhodnutia Generálnej prokuratúry SR tak ako v minulosti, ani dnes komentovať nebude. "Sú to čisto jeho kompetencie a my to rešpektujeme," uviedlo hnutie.

Tlačový brífing strany Sme rodina po obvinení poslanca Martina Borguľu.
Zobraziť galériu (6)
Tlačový brífing strany Sme rodina po obvinení poslanca Martina Borguľu.  (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Viac o téme: ReakcieMartin BorguľaMaroš ŽilinkaSme rodina363
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu