Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2022: V Prešovskom kraji boli voľby pokojné, riešili však niekoľko podnetov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Adriána Hudecová)

PREŠOV - Priebeh volieb bol v Prešovskom kraji pokojný, hoci jednotlivé volebné komisie museli riešiť niekoľko podnetov. Predseda volebnej komisie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Richard Jánoš potvrdil, že nešlo o nič vážne.

"Najčastejšie to bolo porušenie moratória, keď napríklad jeden kandidát napriek moratóriu prišiel a zaparkoval s dodávkou priamo pri volebnej miestnosti. Našli sa tiež volebné ťaháky pod plentou a podobne," priblížil s tým, že podnety posunuli štátnej volebnej komisii, ktorá sa nimi bude zaoberať ďalej. 

Viceprezident Policajného zboru Imre: V tejto chvíli evidujeme vyše 180 podnetov na Policajný zbor (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

O post predsedu PSK sa uchádza celkom osem kandidátov, o poslanecké kreslo v krajskom parlamente má záujem 383 ľudí zapísaných na kandidátnych zoznamoch politických strán a 111 nezávislých kandidátov.

"Dohromady je to teda 494 ľudí, čo je mimochodom najviac na Slovensku," upozornil Jánoš s tým, že priebežné výsledky už postupne zverejňujú. Predpokladá, že ak sa nestane nič mimoriadne, do polnoci by mohli byť sčítané všetky hlasy v krajských voľbách. "Následne sa začne so sčítavaním hlasov do orgánov miest a obcí," dodal. 

Viac o téme: Prešovský krajVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu