Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Hrozivá noc v Bratislave: Opitý vodič napálil do zastávky! Potvrdené sú štyri obete, dvaja ľudia sú v umelom spánku

Tragédia na Zochovej ulici v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Tragédia na Zochovej ulici v Bratislave (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo včera krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a desiatich zranených. Vodič osobného auta bol údajne pod vplyvom alkoholu.

Nočná nehoda v Bratislave vydesila celé Slovensko (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované 15:52 Mesto Bratislava tvrdí, že ani najlepšie opatrenia nezabránia takým individuálnym zlyhaniam vodičov, aké nastalo v nedeľu (2. 10.) neskoro večer na zastávke Zochova v centre hlavného mesta. Magistrát preto apeluje na dôraznú prevenciu a hrozbu tvrdých represívnych opatrení, ktoré odradia človeka pod vplyvom alkoholu sadnúť si za volant a veľkou rýchlosťou sa prevážať mestom.

Aktualizované 14:25 České ministerstvo zahraničných vecí (MZV ČR) vyzvalo občanov Českej republiky, ktorí sa nachádzajú v Rusku, aby krajinu opustili. Dôvodom je zhoršenie bezpečnostnej situácie. Rezort zároveň varoval ľudí pred cestou do Ruskej federácie. MZV ČR to uviedlo v pondelok na svojom webe, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Aktualizované 14:17 Univerzita Komenského (UK) v Bratislave si v utorok (4. 10.) o 9.00 h uctí minútou ticha svojich troch študentov, ktorí zahynuli pri nedeľnej (2. 10.) tragickej nehode na autobusovej zastávke Zochova v hlavnom meste. Pre TASR to potvrdil prorektor pre vonkajšie vzťahy UK Radomír Masaryk.

Aktualizované 14:12 Tragickú nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu (2. 10.) neskoro večer na zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave, nemožno považovať za systémové zlyhanie zabezpečenia zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD). To aj v súvislosti so zisteným alkoholom a neprimeranou jazdou vodiča auta. Pre TASR to uviedol hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Chlebovec.

Aktualizované 14:10 Deaflympijský výbor Slovenska (DVS) považuje nehodu na bratislavskej zástavke Zochova za neospravedlniteľné zlyhanie jednotlivca. Uviedol to jeho prezident Peter Birka. Nehodu mal spôsobiť generálny sekretár DVS Dušan Dědeček, upozornili portály tvnoviny.sk a noviny.sk.

Aktualizované 14:00 V prípade, že vyšetrovateľ vinníkovi tragickej nehody v Bratislave prekvalifikuje trestný čin usmrtenia na trestný čin všeobecného ohrozenia, hrozí mu až 20-ročný trest odňatia slobody. Uviedol to bývalý dlhoročný vyšetrovateľ a v súčasnosti trestný advokát Peter Vačok. "Ešte nevieme, ako to bude so psychotropnými látkami, ale to je jedno. Mal viac ako jedno promile a išiel nehoráznou rýchlosťou. Tam je aj umenie vyletieť z cesty. Jedine, kto sa napije a ešte letí takou nehoráznou rýchlosťou, vyletí z takejto cesty," domnieva sa Vačok.

Aktualizované 11:32 Medzi obeťami tragickej nehody na bratislavskej zastávke Zochova boli študentka a študent Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Univerzita o tom informovala na sociálnej sieti. "Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a nezodpovednosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a spolužiakom obetí včerajšej tragickej nehody na Zochovej ulici, medzi ktorými boli aj študentka a študent našej univerzity," uviedla univezita.

Aktualizované 11:14 Prípravné konanie v rámci vyšetrovania tragickej nehody na zastávke MHD v centre Bratislavy bude dozorovať prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava pod dohľadom prokurátora Generálnej prokuratúry SR. Generálny prokurátor Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

"Orgány prokuratúry garantujú zákonné vyšetrenie tragédie, ktoré povedie k spravodlivému potrestaniu vinníka. Výkon dozoru nad zákonnosťou prípravného konania bude vykonávať prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava pod dohľadom prokurátora Generálnej prokuratúry SR," uviedol Žilinka. Generálny prokurátor zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodinám, ktoré pri tragédii prišli o svojich blízkych. Zaželal tiež skoré uzdravenie ťažko zraneným.

Aktualizované 10:03 Dvaja pacienti po nedeľnej (2. 10.) nehode na bratislavskej zastávke Zochova sú v kritickom stave a umelom spánku. "Títo pacienti bojujú o život, naši zdravotníci robia všetko pre ich záchranu," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

Do UNB previezli šesť pacientov z nehody. Ďalší dvaja pacienti sú podľa hovorkyne stredne ťažko zranení. Dvoch, ktorí mali ľahšie poranenia, po ošetrení prepustili do domácej liečby.

Aktualizované 09:21 Policajti ukázali miesto tragickej nočnej nehody na Zochovej ulici. 

Policajti ukázali miesto tragickej nočnej nehody: Zo záberov nabiehajú zimomriavky! (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

Aktualizované 08:20 Takto vyzerá ráno po nehode dopravná situácia na mieste. 

Ranná situácia na Zochovej po tragickej dopravnej nehode: Zastávku strážia policajti, tvoria sa kolóny! (Zdroj: Tip čitateľa / Ján)

Aktualizované 07:58 Policajti v centre hlavného mesta naďalej dokumentujú okolnosti nočnej tragickej nehody na zastávke Zochova. Vodičov vyzývajú na opatrnosť. Bratislavskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti. "Apelujeme na verejnosť, aby pri prejazde miestom tejto udalosti zvýšili svoju pozornosť a opatrnosť, pretože premávka bude usmerňovaná policajtmi v smere od Hodžovho námestia na Most SNP do jedného jazdného pruhu," uviedli policajti. Občanov vyzvali, aby na presun do Petržalky, ak je to možné, využili alternatívnu trasu.

Aktualizované 07:06 Zo šiestich zranených po nedeľnej (2.10.) tragickej nehode v centre Bratislavy boli dvaja v kritickom stave. Záchranári ich uviedli do umelého spánku a s viacerými ťažkými poraneniami, tzv. polytraumou previezli do nemocnice. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová. Piatu obeť záchranári nepotvrdili.

"Podľa informácií, ktoré sme prijali na tiesňovej linke 155, na zastávke Zochova auto vrazilo do ľudí a na mieste sa malo nachádzať veľa zranených. Traja z nich podľahli ťažkým zraneniam na mieste, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, žiaľ, neúspešne. Lekár musel aj v jeho prípade, žiaľ, konštatovať smrť," uviedla Krčová. Okrem dvoch ťažko ranených boli ďalší štyria zranení pri vedomí. "Utrpeli najmä zlomeniny a úrazy hlavy. Posádky ich po ošetrení transportovali do nemocníc," doplnila hovorkyňa.

AKTUÁLNE Hrozivá noc v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované 06:32 Polícia žiada svedkov tragickej nedeľnej (2. 10.) nehody v centre Bratislavy o pomoc. Ak  ju niekto videl a má informácie, ktoré pomôžu pri vyšetrovaní, môže sa prihlásiť na bezplatnom čísle polície 158. Taktiež môže políciu kontaktovať cez súkromnú správu na sociálnej sieti Facebook na stránke Polícia SR Bratislavský kraj. V centre Bratislavy blízko Zochovej ulice narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala viacero mŕtvych a zranených.

AKTUÁLNE Hrozivá noc v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Pri tragickej nehode auto narazilo do zastávky

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a sedem zranených. Polícia a hasiči o tom informovali na sociálnej sieti.

,,Podľa doterajších informácii vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb," uviedli policajti. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla.

Viac o téme: NehodaObeteZochova ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu