Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mali ste problém prehrávať hudbu? Dve gigantické služby mali veľký výpadok: Choďte von, odkázal vtipne vývojár!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Svet informačných technológií a streamovacích služieb rozhodne nie je dokonalý, no po väčšinu času sú užívatelia zvyknutí na to, že všetko beží ako hodinky a nič sa nemôže pokaziť. Včera večer sa však viacerí používatelia služieb Spotify a Discord presvedčili o opaku, a to aj na Slovensku. Obidve mali totiž večer veľký výpadok.

Krátko po siedmej sa začali predplatitelia streamovacej služby Spotify, ktorou viacerí počúvajú hudbu či podcasty, sťažovať, že ich odhlásilo zo systému a rovnako tak spadol aj samotný web služby. Opätovné prihlásenie pritom už nebolo možné a táto záležitosť trvala približne hodinu a pol, čo je pri službe ako Spotify rozhodne dlhá doba.

Mali ste problém prehrávať
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Spotify)

Výpadok služby potvrdil aj známy server, ktorý skúma výpadky elektronický služieb Downdetector. Ľudia začali výpadok nahlasovať krátko po siedmej hodine večer až do desiatej hodiny.

Mali ste problém prehrávať
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: downdetector.sk)

Niečo nie je v poriadku, odkázal Spotify v danej chvíli

Mnohí sa preto obrátili aj na sociálne siete, aby zistili, o čo vlastne ide. Sám Spotify priznal, že "nie je všetko v najlepšom poriadku". "Pracujeme na tom a ďakujeme za vaše nahlásenia chýb," odpísal vývojár aplikácie. Približne o hodinu bol podľa nich už problém odstránený. "Teraz to už vyzerá lepšie," napísal účet Spotify Status na Twitter, no o ďalšiu hodinu neskôr ešte pre istotu uverejnili ďalší status o tom, aby sa im zákazníci ozvali, ak problém pretrváva.

Mali ste problém prehrávať
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter.com/Spotify Status)

Neboli v tom sami

Spotify však nebol jediným výpadkom večera a načas o svoje služby prišli milióny zákazníkov ďalšej, tentokrát komunikačnej služby Discord. Výpadok začal zhruba o rovnakom čase, ako začal výpadok Spotify a mal približne rovnaký priebeh do desiatej hodiny večera. 

Mali ste problém prehrávať
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: downdetector.sk)

Čas ísť von, odkázal vtipne Discord

Výpadok služieb Discord zaevidoval, no svojich fanúšikov o tom informoval rozhodne vtipnejšie, ako Spotify. "Počúvajte všetci, je čas ísť von," napísal o pol ôsmej účet Discordu na Twitteri. Krátko na to bolo vydané aj seriózne vyhlásenie o tom, že sú si vedomí výpadku a pracujú na oprave. O deviatej hodine služba ohlásila, že by malo byť takmer všetko v poriadku.

Mali ste problém prehrávať
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter.com/Discord)

Viac o téme: ChybaVýpadokSpotifyDiscord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu