Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V sále môžu byť aj COVID pozitívni poslanci: Hlasujú z balkóna! ZÁBERY Romany Tabak ako z akčného filmu

Romana Tabak Zobraziť galériu (3)
Romana Tabak (Zdroj: Instagram/Romana Tabak)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR s ochorením COVID-19 môžu byť prítomní v parlamente a plniť si svoje ústavné povinnosti, musia mať však respirátor i rukavice. Hlasovať budú z balkóna v rokovacej sále, médiá naň prístup mať nebudú.

Informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) po zasadnutí poslaneckého grémia. Kollár sa v súvislosti s pozitívnymi poslancami odvoláva na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva SR. Podľa jeho slov si tak zákonodarcovia môžu plniť ústavné povinnosti a byť v sále.

Na balkóne hlasujú COVID pozitívni poslanci: Zábery Romany Tabak ako z akčného filmu! (Zdroj: Topky, Instagram/Romana Tabak)

Zábery ako z akčného filmu

O situácii informovala aj poslankyňa OĽaNO Romana Tabak na sociálnej sieti. K záberom ako si oblieka rukavice pridala hudbu z Jamesa Bonda. V druhom videu, kde uviedla že sú na balkóne traja a je tam slabo počuť, zas dala zvučku z ďalšej filmovej série Mission Impossible. Zrejme sa cítila ako v akčnom filme. Cez víkend ešte mala príznaky. 

Bezpríznakoví poslanci si môžu plniť povinnosti

"Pokiaľ sú bezpríznakoví, majú respirátor a majú rukavice," priblížil. Čo sa týka priebehu aktuálnej 55. schôdze, ukončiť sa má už vo štvrtok voľbou komisára pre deti i člena Rady pre štátnu službu a následným vyhlásením výsledkov.

V sále môžu byť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Popoludní je naplánovaná aj mimoriadna schôdza iniciovaná opozičným Smerom-SD. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) by mal na nej čeliť odvolávaniu. Kollár informoval, že vo štvrtok bude plénum rokovať do 19.00 h a hlasovanie by malo byť v piatok (18. 2.). Ak sa diskusia do štvrtka večer neskončí, pokračovať bude aj v piatok.  

Viac o téme: OpatreniaHlasovanieRokovanie COVIDParalment
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu