Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V utorok pokračuje schôdza, na ktorej chce opozícia odvolať Romana Mikulca

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR budú v utorok (22. 2.) pokračovať v schôdzi, na ktorej chce opozícia odvolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie. Do diskusie je prihlásených ešte 15 rečníkov písomne.

Schôdza sa začala už v piatok (18. 2.). V diskusii vystúpili opoziční poslanci, ale aj líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková i Mikulec. Mimoriadne rokovanie o odvolávaní inicioval opozičný Smer-SD s podporou nezaradených poslancov.

Roztržka medzi Blanárom a Matovičom počas odvolávania: Mali by ste držať hubu a krok! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Mikulec podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Šéf strany tvrdí, že minister nielen vedel, ale aj riadil vyšetrovateľov, ktorí "spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti". Fico hovorí o "organizovanej skupine", ktorej úlohou malo byť "pozatvárať celú opozíciu". Mikulec obvinenia odmieta.

V utorok pokračuje schôdza,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Mikulca okrem OĽANO podporila aj Kolíková. Šéf Sme rodina a parlamentu Boris Kollár povedal, že jeho hnutie sa nebude pridávať k opozícii a nebude odvolávať Mikulca. Dodal však, že voči nemu majú veľa nezodpovedaných otázok, na ktoré čakajú odpovede.

Viac o téme: OdvolávanieNRSRRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu