Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

BOJ v Za ľudí vrcholí: Časť predsedníctva reaguje na Kolíkovej slová! Jej krídlo stále zavádza

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike tiež uviedla, že si vie samú seba predstaviť ako líderku strany Za ľudí, považuje to ale za predčasné. Jej vyjadrenia však považujú členovia predsedníctva za zavádzajúce.

Na vyjadrenia Kolíkovej reagovala časť členov strany Za ľudí. Pod stanoviskom sú podpísaní Viera Leščáková, Miriam Šuteková a Dušan Velič. Členovia predsedníctva uviedli, že jej slová sú zavádzajúce. "Ako členovia predsedníctva a štruktúr strany Za ľudí sa ohradzujeme voči vyjadreniam ministerky Márie Kolíkovej, ktoré odzneli v dnešnej televíznej relácií na TA3," napísali v stanovisku. 


Šéfka Za ľudí? Viem si to predstaviť, uviedla Kolíková: Nezvolenie Lehotského svedčí o probléme v koalícii


Kolíkovej vyjadrenia sú nekorektné a zavádzajúce

Tvrdenia, že väčšina predsedníctva strany, a aj jej členov chce, aby došlo k prehodnoteniu toho, ako sa strana postavila k vládnej kríze, považujú za nekorektné a zavádzajúce. "Považujeme za absurdné, že práve toto je podľa Márie Kolíkovej hlavný dôvod na zvolanie mimoriadneho snemu a výmenu súčasnej predsedníčky Veroniky Remišovej," uviedli. 

Remišová prehovorila na verejnosti o vnútornom dianí v strane Za ľudí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pripomenuli, že väčšina predsedníctva strany Za ľudí a veľká časť členov bola s riešením vládnej krízy spokojná. Potvrdili to hlasovania predsedníctva, ale aj výsledky prieskumu medzi členmi, ktorý väčšinovo potvrdil postup predsedníctva a predsedníčky Veroniky Remišovej. "Tento postup viedol k zachovaniu a pokračovaniu vládnej koalície a zabránil tak predčasným voľbám a hroziacemu návratu vlády Smeru. Predsedníčka v rokovaniach naplnila všetky požiadavky strany, vrátane zotrvania Juraja Šeligu a práve Márie Kolíkovej na svojich postoch, hoci ich odstúpenie požadoval koaličný partner," napísali. 

Veronika Remišová a Mária
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kolíkovej krídlo pokračuje v zavádzaní

Podľa nich je veľmi nešťastné, ak Kolíková a jej krídlo v strane pokračuje v zavádzaní a ohýbaní pravidiel podsúvaním nekorektných informácií médiám. "Ale aj porušovaním stanov tak, ako sa to stalo na zasadnutí predsedníctva v Bratislave. Aj preto je potrebné, aby prebehla široká, dôsledná a poctivá vnútrostranícka diskusia s členmi tak, aby ich názor nebol dezinterpretovaný len za účelom napĺňania osobných ambícií úzkej skupiny ľudí vo vedení strany," dodali. 

BOJ v Za ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Je predčasné povedať, či budem líderkou

Kolíková dnes v diskusnej relácii uviedli, že v strane aktuálne majú určitú dynamiku. Vníma to ako šancu posunúť sa ďalej. Časť poslancov aj predsedníctva strany podľa jej slov chce, aby došlo k prehodnoteniu vedenia. To, či bude novou líderkou, považuje za predčasné. Od momentu rozhodnutia o sneme do jeho konania vidí priestor na diskusiu o ďalšom fungovaní strany aj o prípadnom novom lídrovi. Práve v tomto čase by sa mali podľa nej so svojou víziu ukázať prípadní záujemcovia o predsednícky post. "S nikým som sa nerozprávala o tom, kto všetko by mal kandidovať, ak k tomu dôjde," deklarovala.

Viac o téme: Veronika RemišováMária KolíkováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu