Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Matovič prelomil mlčanie o miliónovej kauze manželky, má ísť o klamstvá: Dôkazy však neukáže

Igor Matovič a jeho polovička. Zobraziť galériu (11)
Igor Matovič a jeho polovička. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR - Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Manželka premiéra Igora Matoviča (OĽANO) Pavlína Matovičová nemala v Arca Capital vložené ani jedno euro. Uviedol to v sobotu počas brífingu premiér. Poukázal na to, že jeho manželka má tri zmenky v Arca Investments, každú vo výške 200.000 eur.

Prečítajte si viac: Matovič čelí kauze s miliónovou investíciou manželky pre finančnú skupinu

Podľa Matoviča ide celkom o sumu vo výške 600.000 eur. Prvá zmenka je podľa jeho slov z 25. septembra 2019, druhá z 8. apríla 2020 a posledná zo 4. mája 2020, ktorá bola následne prolongovaná 3. augusta. "Moja manželka nemá ani jednu z týchto zmeniek vyplatenú," uviedol Matovič.

Matovič o miliónovej kauze Arca Capital, ktorá sa spája s jeho manželkou (Zdroj: Topky:Maarty)

Premiér počas tlačovky obvinil z klamstiev Smer-SD, Hlas-SD a Pentu, ktorá je majiteľom Plus 7 dní, ktorý informáciu priniesol. "Klamali o tom, že išlo o Arca Capital, keďže tam Pavlínka nemala ani jedno jediné euro. Klamali v sume desať miliónov eur, pretože to bolo v inej firme dokopy vo výške 600.000 eur," povedal Matovič. Najviac však podľa neho klamali v tom, že ju zvýhodnil, poskytol informácie a protekčne jej vybavil, aby si peniaze vytiahla.

Opäť zopakoval, že sa už 14 rokov nezaujíma o to, kde jeho manželka investuje, teraz však "prelomil tabu". Informáciou od manželky disponuje už od štvrtka 17. septembra, povedal premiér. Ako tvrdí, z jeho strany to bola "skúška dôvery". A to voči koaličným partnerom, jeho voličom aj verejnosti.

Pellegrini reaguje: Premiér má predložiť dôkazy, aby vyvrátil podozrenia

Na otázku, aby zverejnil nejaké dôkazy, odpovedal, že tak neurobí. Tvrdí, že kto mu doteraz neveril, veriť mu nebude ani naďalej. "Pýtam sa, z akého dôvodu by som mal ukazovať výpis z účtu alebo zmenky mojej manželky," vyjadril sa premiér. "Hovorím vám fakty, nech sa páči, spochybnite ich," adresoval verejnosti aj médiám. 

Viac o téme: Igor MatovičArca Capital
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu