Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VOĽBY 2020 Smer-SD podľa Dušana Jarjabka prehral vojnu s novinármi

Dušan Jarjabek
Dušan Jarjabek (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Smer - sociálna demokracia (SD) prehral vojnu s novinármi. Nevedel isté veci odkomunikovať a nevedel sa vzpriečiť istému tlaku, ktorý sa na neho vyvinul. V spoločnosti sa vytvorilo všeobecné nechcenie Smeru-SD, a to sa udialo po vražde novinára Jána Kuciaka.

Takto komentoval exposlanec Dušan Jarjabek výsledky dvoch volebných odhadov, ktoré namerali strane menej ako 15 percent. Podľa Jarjabka sa Smer nevedel dlho spamätať z tlaku, ktorému čelil po vražde novinára. „Smeru-SD sa nasadila konská hlava a Smer - SD nevedel tomu čeliť. Dalo sa tomu čeliť oveľa radikálnejšie. Nemôžeme si nechať nadávať do zločineckej organizácie. Kto bude voliť zločincov? S týmto som mal obrovské problémy doma, v rodine, medzi kamarátmi,“ povedal Jarjabek.

Navrhol preto, aby sa podávali trestné oznámenia na každého, kto sa takto vyjadroval. Ak existujú podľa exposlanca zločinci, tak sú to individuálne osoby, a neplatí to všeobecne na Smer-SD a jeho 16 tisíc členov. „Voči tomu sa mal Smer tvrdo brániť,“ zdôraznil.

Exit poll agentúry Focus pre TV Markíza nameral Smeru-SD 14,9 percenta a exit poll agentúry Median pre RTVS priniesol strane výsledok 13,9 percenta. Podľa volebných odhadov by malo zvíťaziť hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktoré dosiahlo podporu vyše 25 percent. Jarjabek povedal, že až taký veľký rozdiel medzi OĽaNO a Smerom-SD nečakal. „Myslel som, že to bude tesné,“ uzavrel.

Viac o téme: VojnaNovináriVýsledkyParlamentné voľbySmer-SDDušan Jarjabek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu