Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Výroky týždňa: O jazykovom Kocúrkove, Majke z Gurunu a homosexuáloch v NRSR

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA – Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní . Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

28. marec – „Môj hovorca Rado Baťo mi pripomenul, že počas štúdia dostal jedinú trojku od profesorky Radičovej. Vraj sa za to na mňa nehnevá.“ Pri príležitosti Dňa učiteľov to pre Topky povedala premiérka Iveta Radičová. Spomenula si na zážitky z obdobia, keď pôsobila ako profesorka na vysokej škole. 

29. marec – „Postup vládnej koalície mi trošku pripomína churchillovské, že je treba sa spojiť aj s diablom, aby porazil Hitlera. Koalícia si asi nevšimla, že nebojuje s nacizmom, ale s opozíciou a že nie je rok 1941, ale 2011.“ Vyhlásil to šéf Smeru Robert Fico pred rokovaním o novele zákona o rokovacom poriadku, ktorá mení tajnú voľbu generálneho prokurátora na verejnú.

30. marec – „Ak je niekto sociálne cítiaci, neznamená to, že musí byť aj chudobný.“ Povedala to pre Topky poslankyňa Smeru Iveta Lišková. Tá vlastní luxusné športové kupé, ktorého cena sa podľa cenníka pohybuje od 35-tisíc eur. Nemyslí si, že vlastniť luxusné veci by mal byť problém.

30. marec – „Kým nám inak sexuálne orientovaní spoluobčania v parlamente pomáhajú hlasovať za dobré zákony, berieme ich ako rovnocenných. Ale akonáhle začnú požadovať ochranu svojich práv alebo minimálne začať o nich diskusiu, je to označené za ′nemiestne′. Stredovek....“ Uviedol to na svojej fanúšikovskej stránke na sociálnej sieti Facebook Martin Poliačik. S touto informáciou vyšiel na verejnosť po tom, čo sa počas parlamentnej rozpravy zastal homosexuálov, lesieb a transgenderov.

30. marec – „Pán Kaliňák, keby ste vedeli presne, o čom hlasujete, tak potom skúste si to prečítať, aký nezmysel ste odhlasovali. Ja by som sa moc tým nechválil na vašom mieste.“ Predseda parlamentu a SaS Richard Sulík reagoval na vyjadrenia Roberta Kaliňáka zo Smeru. Ten sa totiž vyjadril, že on sám dobre vie, za čo a ako hlasoval a tí poslanci, ktorí to nevedia, by podľa neho radšej mali zložiť mandát a venovať sa inej práci. Opozičným poslancom sa totiž nepáči, ako chce Sulík riešiť situáciu, ktorá vznikla po utorkovom zmätočnom hlasovaní o dvojici zákonov z dielne ministerstva hospodárstva.

31. marec – „Ak to takto pôjde ďalej, tak tu všetci skončíme so slúchadlami na ušiach a zo Slovenska sa stane jazykové Kocúrkovo.“ Povedal to predseda SNS Ján Slota počas parlamentnej rozpravy k používaniu menšinových jazykov.

31. marec – „Odbavovanie sa na protimaďarských výpadoch je hlavnou agendou SNS.“ Reakcia Ondreja Dostála z OKS na predošlé vyhlásenia Jána Slotu. Toho dokonca označil za hanbu slovenského národa. Béla Bugár dodal, že Slotove vyjadrenia sú žumpa.

1. apríl – „Za osem mesiacov ticha zinkasoval od tohto štátu, od ľudí tejto krajiny, skoro milión korún za svoj plamenný vulgárny prejav.“ Povedal Obyčajný človek Igor Matovič na adresu Jána Slotu. Pripomenul, že šéf SNS je rovnako ako ostatní zákonodarcovia za sedenie v parlamente platený, pričom naposledy Slota v parlamente vystúpil s prejavom 6. augusta a následne až ostatnú stredu. 

1. apríl – „Ponuku vlády Kaddáfímu ocenil aj líder opozičného Smeru Robert Fico, ktorý vodcovi džamahírie ponúkol možnosť postaviť si stan vo svojej vlastnej vinici nad Bratislavou, kde môžu spoločne diskutovať o boji proti svetovému imperializmu.“ Informáciu priniesla SDKÚ na svojej webovej stránke 1. apríla. Pod článkom je podpísaná Agentúra Tomanovej Pes s. r. o. Zo strany SDKÚ išlo o žart na Deň bláznov.

1. apríl – „Ako neplatenú poradkyňu pre túto oblasť mám Majku z Gurunu. Budúci týždeň letím spolu s ňou do jej galaxie podpísať pakt o neútočení :).“ Takto počas online rozhovoru pre Topky odpovedal minister Ľubomír Galko na otázku čitateľa o zabezpečení proti prípadnému útoku z vesmíru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu