Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Predvádzame také smiešne divadlo, reagoval Sulík

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA – Koalícia okolo kauzy s budovou pre daniarov v Košiciach predvádza smiešne divadlo, myslí si predseda parlamentu a SaS Richard Sulík.

„Všeobecne je to také smiešne divadlo, ktoré tu predvádzame, životnú úroveň to ľuďom nezlepší, škoda komentovať,“ povedal dnes po príchode do sídla SDKÚ-DS, kde koaliční lídri diskutujú o riešení kauzy.

Premiérka Iveta Radičová po príchode povedala, že prostredníctvom kontroly NKÚ chce predovšetkým získať čas. „Podstata veci je tá, že pán generálny riaditeľ (Miroslav Mikulčík) pochybil a interpretujte si správne dnešnú dohodu, potrebujem čas,“ reagovala. Ako avizovala k vysvetľovaniu svojej pozície v parlamente, „nebude obhajovať veci, kde vníma chyby.“

Sulík kvituje rozhodnutie politikov SDKÚ-DS obrátiť sa na NKÚ. „Strana SaS predsa tiež požadovala kontrolu NKÚ, toto sa nám pozdáva. Pozrie sa na to NKÚ a uvidíme, ako to bolo naozaj,“ vyhlásil.

S kontrolou NKÚ naopak nie je celkom stotožnený líder KDH Ján Figeľ. „NKÚ nie je vybavený na vyšetrovanie alebo vyjasňovanie súvislostí z politického alebo etického hľadiska. (...) Nie je to prvýkrát, už boli takéto preverovania, ale doteraz to neviedlo k nejakým dôsledným postojom alebo obnovovaniu dôvery,“ reagoval. Ako dodal, vzniknutá situácia škodí predovšetkým SDKÚ-DS, ale cez túto stranu aj celej koalície.

Pochybnosti má aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár. „Ešte sme nepočuli priamo od premiérky ani od predsedu SDKÚ-DS ani od ministra financií tie odpovede, ktoré by mohli naše pochybnosti odstrániť,“ povedal. Od premiérky chce počuť, či nevníma postoj SDKÚ-DS ako oslabenie vlastnej pozície.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu