Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Herecký svet v smútku: Zomrela česká herečka (†91) zo seriálu Život na zámku!

Zomrela herečka Blanka Bohdanová. Zobraziť galériu (2)
Zomrela herečka Blanka Bohdanová. (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Vo veku 91 rokov zomrela v nedeľu v jednej z pražských nemocníc herečka z filmu Romeo, Julie a tma či zo seriálov My všichni skolou povinní a Život na zámku, Blanka Bohdanová (†91). Pre ČTK to potvrdil hovorca českého Národného divadla.

V jednej z pražských nemocníc v nedeľu dopoludnia vo veku 91 rokov zomrela legendárna česká herečka Blanka Bohdanová. Dlhoročná členka českého Národného divadla si za 50 rokov pôsobenia na scéne zahrala viac ako 80 úloh.

Okrem toho sa mohla pýšiť cenou Thálie a dvomi cenami Františka Filipovského za dabing. O jej skone informoval české médiá hovorca Národného divadla v Prahe Tomáš Staněk. „Posledná rozlúčka sa na prianie zosnulej uskutoční v rodinnom kruhu,“ dodal. 

Herečka sa narodila 4. marca 1930. Na doskách, ktoré znamenajú svet, sa pohybovala od svojich piatich rokov. Len v Národnom divadle pôsobila 50 rokov. Slovenskí diváci ju však môžu evidovať skôr z filmovej a televíznej tvorby. Zahrala si napríklad vo filme Romeo, Julie a tma či v seriáloch My všichni školou povinní či v Tridsať prípadov majora Zemana.

Blanka Bohdanová
Zobraziť galériu (2)
Blanka Bohdanová  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Blanka Bohdanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu