Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Minister práce zo Sme rodina Milan Krajniak zrejme podporí odvolávanie šéfa inšpekcie!

Milan Krajniak pred rokovaním vlády SR
Milan Krajniak pred rokovaním vlády SR (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) zrejme podporí návrh na odvolanie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Adriána Szabóa z funkcie. Povedal to pred stredajším rokovaním vlády.

Milan Krajniak zrejme podporí odvolávanie šéfa inšpekcie! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Je postavený mimo službu, lebo je obvinený. Ak je mimo službu, nemôže riadiť inšpekciu," povedal Krajniak o Adriánovi Szabóovi. Podľa vlastných slov uvidí, ako bude vyzerať návrh na jeho odvolanie na vláde a zrejme ho podporí.

Ministerstvo vnútra (MV) SR v utorok (8.6.) informovalo, že minister Roman Mikulec (OĽANO) predloží na stredajšie rokovanie vlády návrh na odvolanie šéfa inšpekcie. Dôvodom je, že voči nemu bolo začaté trestné stíhanie a vznesené obvinenie vo veci pokračovacieho zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku.

Národná kriminálna agentúra zadržala Adriána Szabó minulý týždeň. Celkovo obvinila troch ľudí. Korupčná trestná činnosť mala spočívať "v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20.000 eur".

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku rozhodol, že nebude stíhaný väzobne. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu