Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Posun v prípade tragickej nehody štátneho tajomníka Dolinaya (†38): Padlo obvinenie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru, culture.gov.sk)

BRATISLAVA - Od nehody, pri ktorej zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay (†38), ubehli takmer tri mesiace. Tragédia sa odohrala 25. júla na ceste medzi Ižou a Komárnom. Po čase nastal posun v prípade. Padlo obvinenie.

Prečítajte si aj: Tragická havária tajomníka Dolinaya (†38): Druhý vodič sa z nehody nepoučil! Mrazivé zistenie polície

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Komárne obvinil 33-ročného muža z prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví. Informáciu priniesla televízia Markíza. V prípade dokázania viny hrozí mužovi dva až päť rokov v chládku.

Týždeň po nehode zahynula aj Dolinayova manželka Zuzana. Mala len 34 rokov.
Zobraziť galériu (3)
Týždeň po nehode zahynula aj Dolinayova manželka Zuzana. Mala len 34 rokov.  (Zdroj: Facebook/HaZZ, culture.gov.sk, Facebook/Z.D.)

Chlapček prišiel o oboch rodičov

Po júlovej čelnej zrážke bol štátny tajomník na mieste mŕtvy. Jeho manželka Zuzana zraneniam podľahla o týždeň neskôr. Mimoriadne smutný príbeh dopĺňa fakt, že v aute s dvojicou sedel aj ich v tom čase 2,5-ročný chlapček, ktorého si adoptovali. Našťastie sa mu udalosť nestala osudnou.

Vozidlo, s ktorým sa auto Dolinayovcov čelne zrazilo, šoféroval 33-ročný Tibor. Ten sa chcel vyhnúť autu, ktoré stálo na krajnici. Pri tomto manévri sa však zrazil s oprotiidúcou Daciou Logan, ktorú šoféroval štátny tajomník.

Posun v prípade tragickej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Vodič sa však nepoučil. Polícia koncom septrembra informovala, že ho zhodou okolností zastavili na tej istej ceste. Auto viedol napriek zákazu. Tým však zoznam vážnych priestupkov nekončí. Podľa TV JOJ mal mať po odbere krvi pozitívne výsledky na prítomnosť drog.

Polícii sa mal dokonca sám priznať, že drogy bral. Napriek tomu, že vodičský preukaz mu bol odobraný bezprostredne po spomínanej tragickej nehode, zákaz činnosti viesť motorové vozidlo mu zákonne ešte nebol udelený, keďže stále absentuje prítomnosť rozboru. Vodič sa tak jazdou bez vodičáku dopustil "len" priestupku. 

Vladimír Dolinay dlhé roky pôsobil v bratislavskej komunálnej politike a v tomto volebnom období zastával post miestneho poslanca v Petržalke, bratislavského mestského aj krajského poslanca. Od 1. júla pôsobil aj ako štátny tajomník na Ministerstve kultúry SR.

 

Viac o téme: NehodaObvinenie Vladimír Dolinay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu