Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tibor obžalovaný v prípade smrti štátneho tajomníka Dolinaya (†38): Pred súdom PREKVAPIL, priznal vinu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: pixabay.com, culture.gov.sk, Facebook/HaZZ)

KOMÁRNO – Muž obžalovaný v prípade tragickej nehody, pri ktorej prišiel o život štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay († 38) a jeho manželka Zuzana († 34) , sa postavil pred súd, kde sa k skutku priznal. Obžalovaný je z prečinu usmrtenia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a dnes si vypočul trest.

Informoval o tom portál Pluska.sk s tým, že priznanie 34-ročného Tibora B. si vypočuli  v pojednávacej miestnosti aj rodičia nebohého štátneho tajomníka. Okresný súd v Komárne napokon rozhodol o uložení 8-ročného trestu odnatia slobody nepodmienečne s minimálnym stupňom stráženia. Po skončení pojednávania len mlčky odišiel. Cez svoju advokátku mal odkázať, že si necháva lehotu na rozmyslenie. 


Nové ŠOKUJÚCE informácie o smrti štátneho tajomníka Dolinaya: Jazda pod vplyvom!


K tragickej nehode, ktorá otriasla Slovenskom, prišlo 25. júla 2020 na ceste medzi Ižou a Komárnom. Auto, v ktorom sa Dolinay viezol spoločne s manželkou Zuzanou a ich malým synom sa čelne zrazilo s protiidúcim vozidlom. Štátny tajomník rezortu kultúry zomrel na mieste, jeho manželku previezli v ťažkom stave do nemocnice, kde po týždni následkom nehody, žiaľ, podľahla aj ona. Prežil tak iba ich 2,5-ročný syn.

Tibor obžalovaný v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: culture.gov.sk)

Neskôr sa ukázalo, že vodič druhého vozidla, 34-ročný Tibor B., bol počas šoférovania pod vplyvom drog. Polícia muža obvinila zo zločinu usmrtenia. "Znaleckým posudkom, bolo zistené, že vodič sa nachádzal dňa 25. júla 2020 v stave ovplyvnenia psychostimulanciami a tramadolom a nebol schopný viesť motorové vozidlo, tak aby neohrozil seba alebo iných účastníkov cestnej premávky," uviedla v máji minulého roka hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Tibor obžalovaný v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ, culture.gov.sk, Facebook/Z.D.)

Muž bol obvinený zo zločinu usmrtenia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako uviedla krajská polícia v Nitre, „vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody bolo vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Komárne ukončené návrhom na podanie obžaloby a vec bola odovzdaná príslušnej okresnej prokuratúre."

Tibor obžalovaný v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Vladimíra Dolinaya vymenovala vláda do funkcie 1. júla 2020. Štátny tajomník bol známy z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom mestskej časti Bratislava-Petržalka, hlavného mesta SR Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja. V parlamentných voľbách v roku 2020 kandidoval za stranu Za ľudí na 24. mieste.

Viac o téme: ObžalovanýPojednávaniePriznanieSúd TiborVladimír DolinayTibor B.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu