Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Najdôležitejšie je pomáhať si: Úžasný dar pre detskú nemocnicu

Spolupatričnosť a pomoc je v tejto ťažkej dobe mimoriadne dôležitá. Zobraziť galériu (2)
Spolupatričnosť a pomoc je v tejto ťažkej dobe mimoriadne dôležitá. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Spolupatričnosť a pomoc je v tejto ťažkej dobe mimoriadne dôležitá. Vždy sa dá pomôcť a aj málo, môže byť niekedy veľa, ak sa pomáha nezištne a hlavne tým, ktorí to momentálne najviac potrebujú.

Aj v tejto ťažkej situácii, sa dnes nájdu ľudia, ktorí nemyslia len na seba, ale sú ochotní nezištne pomáhať. Spoločnosť IAD Investment, ktorá poskytuje finančné služby v krajinách strednej Európy nakúpila viac ako 5000 kusov respirátorov FFP3 a darovali ich Detskej Fakultnej nemocnici na Kramároch a Záchrannej zdravotnej službe v Bratislave.

KORONAVÍRUS ONLINE Nakazený má byť praktický lekár z Púchova: Do kontaktu prišiel aj s kolegami

Predseda predstavenstva Vladimír Bencz ich odovzdal hlavnému záchranárovi Adamovi Antlovi. Zdravotníci, záchranári, policajti a všetci tí, ktorí počas týchto dní zabezpečujú naše základné potreby, sú a budú hrdinami najbližších dní.

"Naša spoločnosť chcela taktiež pomôcť slovenskému zdravotníctvu v boji s koronavírusom, ktorý je pre väčšinu krajín obrovským náporom pre zdravotníctvo. Napriek tomu, že sme len začali tento boj, už teraz naše zdravotníctvo trpí nedostatkom rúšok a respirátorov," povedal Bencz.

Problémov v iných krajinách je podľa neho rastúci počet lekárov, ktorí sa sami koronavírusom nakazili. "Veríme, že budeme príkladom aj pre iné spoločnosti a spoločne pomôžeme a zmiernime dopady tohto ochorenia," dodal.

Viac o téme: PomocSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu