Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Španielsko ide po vzore Číny: Zriadi nemocnicu s 5500 lôžkami pre koronapacientov

Nemocnica v Čínskom Wuhane
Nemocnica v Čínskom Wuhane (Zdroj: YouTube/ CGTN)

MADRID - Španielsky minister zdravotníctva Salvador Illa v piatok oznámil, že armáda pomôže zriadiť poľnú nemocnicu s 5500 lôžkami, ktorá bude vybavená aj momentálne veľmi potrebnými jednotkami intenzívnej starostlivosti. Kliniku zriadia v priestoroch konferenčného centra v Madride, informovala agentúra AP.

Zdravotníci zároveň začali prerábať madridské hotely na provizórne nemocničné oddelenia pre pacientov, o ktorých sa predpokladá, že už nepotrebujú ležať na oddeleniach intenzívnej starostlivosti. Oznámenie madridskej vlády prichádza v čase, keď počet prípadov nákazy koronavírusom v Španielku dosiahol viac ako 20.000, pričom vyše 1000 ľudí ochoreniu COVID-19 v krajine podľahlo.

Koordinátor pre núdzové situácie na ministerstve zdravotníctva Fernando Simón podľa agentúry DPA uviedol, že väčšinu prípadov nákazy v krajine eviduje Madrid, kde je viac ako 7000 infikovaných, za ktorým nasleduje Katalánsko s viac ako 3000 prípadmi.

Španielsko patrí k najviac postihnutým krajinám na svete. V súvislosti so šírením nákazy prijalo viaceré opatrenia. Od pondelkovej polnoci uzavrelo Španielsko svoje pozemné hranice a na jeho územie sa dostanú len španielski občania, osoby s trvalým pobytom alebo akreditovaný diplomatický personál a tiež ľudia v prípadoch spôsobených nepredvídateľnými okolnosťami.

Viac o téme: NemocnicaŠpanielskoMadridKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu