Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obyvateľov v Manile znepokojuje doprava, odskákal si to prezidentov hovorca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: essaynparagraph.com)

MANILA - Hovorca filipínskeho prezidenta sa ocitol pod paľbou kritiky za to, že odmietol znepokojenie obyvateľov Manily týkajúce sa dopravy. Filipínska metropola pritom patrí k mestám s najväčšími dopravnými zápchami na svete. Kaziace sa mestské vlaky a kolabujúca cestná doprava už mnohých dostali na okraj ich možností.

 Avšak Salvador Panelo, hovorca prezidenta Rodriga Duterteho, cestujúcim odkázal, že ak chcú doraziť na miesto načas, majú "vyraziť skôr". Frustrovaní Filipínci následne Panela obvinili, že "stratil kontakt s realitou". Kritiky neušetrili ani prezidenta Duterteho. Jeho vláda nedávno za takmer 40 miliónov dolárov (vyše 36 miliónov eur) kúpila bývalé americké vojenské lietadlo, aby z neho spravila Duterteho súkromné lietadlo.

"Manilská doprava sa čoraz viac zhoršuje a oni (vláda) sa odmeňujú lietadlami. Je to šialené," uviedol jeden z nahnevaných obyvateľov na sociálnej sieti. Manila, ktorá má spolu s metropolitnými oblasťami viac než 12 miliónov obyvateľov, je jedným z najhustejšie obývaných miest na svete a doprava je tam už chronickým problémom.

Viac o téme: VlakyMetropolaDopravné zápchyManilaFilipínsky prezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu