Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Strach z vypuknutia epidémie eboly: WHO zvolala krízové zasadanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Al-hadji Kudra Maliro, File)

GOMA - Zasadanie krízového výboru zvolala na stredu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v súvislosti s rastúcim počtom prípadov nakazenia ebolou v Konžskej demokratickej republike (KDR). Na sociálnej sieti Twitter to oznámil generálny riaditeľ organizácie Tedros Adhanom. Informuje o tom v utorok agentúra DPA.

Na východe KDR (bývalého Zairu) zomrelo na ebolu už zhruba 100 ľudí. Ďalších 35 úmrtí zaradilo konžské ministerstvo zdravotníctva medzi pravdepodobné prípady nakazenia týmto ochorením, infekcia sa však jednoznačne nepotvrdila.

Od začiatku vypuknutia epidémie v júli tohto roka však s najväčšou pravdepodobnosťou zahynulo v dôsledku nakazenia sa touto chorobou dovedna už 211 osôb. Podľa konžského rezortu zdravotníctva sa podarilo vyliečiť 55 pacientov.

Epidémia eboly v provincii Severné Kivu je v poradí už desiatou v KDR od 70. rokov minulého storočia, keď sa táto choroba v tejto stredoafrickej krajine prvýkrát objavila.

Vírus eboly patrí medzi najnebezpečnejšie choroby na svete. V dôsledku epidémie z rokov 2014 a 2015 zahynulo v západnej Afrike viac než 11.000 ľudí.
 

Viac o téme: EpidémiaEbolaZasadanieAfrikaWHO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu