Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Život napísal neuveriteľný ZÁZRAK: Matka trpela smrteľnou chorobou... V tom zasiahol sám Boh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Lekári bez hraníc/Louise Annaud)

KINSHASA - V Konžskej demokratickej republike (KDR) sa narodilo zdravé bábätko matke, ktorá sa vyliečila z nákazy vírusom krvácavej horúčky ebola. Predstavuje to svetlý bod v druhej najtragickejšej epidémii tohto ochorenia v dejinách. Vo štvrtok o tom informovalo ministerstvo zdravotníctva KDR, ktoré citovala tlačová agentúra AP.

Ministerstvo na Twitteri zverejnilo aj fotografiu "bábätka menom Sylvana" v náručí usmievajúcej sa matky. Podľa konžského ministerstva je dievčatko prvým bábätkom narodeným počas tejto epidémie matke, ktorá sa uzdravila. Je to vzácnosť, hoci aj pri predchádzajúcich epidémiách sa narodili bábätká ženám, ktoré prežili ebolu.

Malá Sylvana prišla na svet v nedeľu 6. januára v stredisku pre liečbu eboly v Beni, ťažko skúšanom meste, kde zdravotníkov v ich pokusoch zastaviť šírenie eboly ohrozujú útoky povstalcov. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že dievčatko "je v dobrom zdravotnom stave a nie je nakazené ebolou". Táto epidémia už pripravila o život vyše 330 ľudí.

Viac o téme: DieťaNarodenieEbolaDR Kongo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu