Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia pripravila Lady Dianu o život: Toto by si nikdy nenechala ujsť!

Lady Diana Zobraziť galériu (11)
Lady Diana (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Dnes je to už 21 rokov od chvíle, kedy milióny divákov nemohli uveriť správe, že princezná Diana (†36) zahynula pri dopravnej nehode. Smrť bývalej manželky princa Charlesa ale samozrejme najviac zasiahla jej dvoch synov - Williama a Harryho. Dnes sú z nich už dospelí muži a obaja sú už aj ženatí. Ich svadby sa niesli v duchu spomienok na ich mamu.

Diana Spencer sa narodila 1. júla 1961 do aristokratickej rodiny. A nakoniec sa vydala do tej najurodzenejšej zo všetkých. Koncom júla 1981 totiž povedala áno princovi Charlesovi, prvému následníkovi na anglický trón. 

Ani Dianina svadba nebola
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

V tomto manželstve prišli na svet dvaja synovia - William a Harry. Princezná však nebola veľmi šťastná a 28. augusta 1996 sa Diana a Charles rozviedli. Napriek tomu zostala blondínka obdivovaná a milovaná pre svoj ľudský prístup a charitatívne aktivity. 

Slobodu si však dlho neužila, bez troch dní iba jeden jediný rok. 31. augusta 1997 totiž zahynula pri autonehode. Jej synovia mali v tom čase 15 a necelých 13 rokov. Z ich životov teda odišla v tom najkritickejšom čase. 

Tragédia pripravila Lady Dianu
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TASR)

Je jasné, že keby žila, za nič na svete by si nenechala ujsť tie najdôležitejšie udalosti v ich životoch. Stála by pri nich v čase prvých lások a samozrejme aj pri ich svadbách. William sa oženil v roku 2011 s Kate Middleton, ktorá mala na svadbe vo vlasoch tiaru práve zo šperkovnice manželovej mamy. Harry sa ženil len nedávno, v máji 2018, a jeho nevesta Meghan mala kyticu z obľúbených kvetov Lady Di a na posvadobnej párty jej na prste žiaril klenot z Dianinej šperkovnice. 

Princ William a princezná
Zobraziť galériu (11)

Princ Harry so svojou
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Princezná DianaLady Diana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu