Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ten je krásny! Pyšná vojvodkyňa Kate ukázala syna: Prvé oficiálne FOTO princa Louisa

William a Catherine s malým Louisom. Zobraziť galériu (4)
William a Catherine s malým Louisom. (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Britský princ William a jeho manželka Catherine zverejnili dve fotografie svojho tretieho potomka princa Louisa počas jeho prvých dní doma. Autorkou snímok je samotná vojvodkyňa z Cambridgea, ktorá ich odfotila v Kensingtonskom paláci.

Na prvej fotografii z 26. apríla možno vidieť malého princa oblečeného v bielej súprave ako leží na perinke, na druhej snímke je Louis Arthur Charles so svojou staršou sestrou princeznou Charlotte, ktorá ho bozká na čelo. 

Túto snímku zhotovila vojvodkyňa 2. mája, v deň tretích narodenín princeznej. Najstarší syn Williama a Catherine, štvorročný princ George, na fotografiách nie je.

Kensingtonský palác uviedol, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea sú "veľmi potešení", že môžu zdieľať spomínané fotografie. Ako dodal, "kráľovské výsosti by chceli poďakovať verejnosti za všetky milé správy, ktoré od narodenia princa Louisa a pri príležitosti narodenín princeznej Charlotte dostali".

Princ Louis z Cambridgea sa narodil 23. apríla o 11:01 v londýnskej St Mary's Hospital. Po narodení mal hmotnosť 3 827 gramov. William bol pri pôrode. Louis Arthur Charles je piatym v poradovníku čakateľov na trón.

Catherine a William sa zoznámili v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré darovala svojmu vnukovi kráľovná Alžbeta II. krátko po jeho zásnubách. Dvojicu sobášila hlava anglikánskej cirkvi - arcibiskup z Canterbury Rowan Williams. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013. Druhorodená dcéra Charlotte Elizabeth Diana sa narodila 2. mája 2015.

Viac o téme: Princ William
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu