Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nečakané priznanie markizáckeho hospodára Martina: Boj s anorexiou!

Hospodár Martin Bagár Zobraziť galériu (6)
Hospodár Martin Bagár (Zdroj: Tv Markíza, Facebook M.B.)

BRATISLAVA - Martin Bagár (46) je už niekoľko rokov neodmysliteľnou súčasťou obľúbenej markizáckej šou Farma. Diváci aj farmári si ho zamilovali najmä vďaka jeho príjemnému vystupovaniu, úprimnému úsmevu a obrovskej ľudskosti, ktorá z neho vyžaruje aj cez televízne obrazovky. Málokto však vie, že sympatický hospodár si musel prejsť zápasom s poruchou, ktorá má dnes celosvetovo na svedomí množstvo nešťastných koncov.

O chlapovi ako hora, ktorý kypí zdravím a pozitívnou energiou, by zrejme nikto nepovedal, že v minulosti trpel anorexiou. Zákerná porucha príjmu potravy patrí medzi nebezpečné psychické ochorenia, ktorým už na svete podľahlo množstvo ľudí a paradoxne sa týka najmä žien. „Mal som zhruba štyri roky, keď ma moja mamina aj s lamačskou detskou lekárkou poslali do detskej ozdravovne v Janovej vsi. Bol som tam niekoľko mesiacov a ovplyvnilo ma to na celý život. Doslova ma to farmársky ovplyvnilo. Tam som stretol prvýkrát v živote kravy, zamiloval som sa do nich a nepustilo ma to už celý život. Vďaka mojim zážitkom v 4 rokoch robím dnes to, čo robím,“ povedal nám úprimne sympatický hospodár, ktorý dodáva, že v tom čase anorexia nebola až takým problémom, aký sa z nej stal dnes.

„Bola to bežná občasná diagnóza. Moja mama mala dvoch synov, môj starší brat bol tučnučký, vypasený a ja napriek tomu, že som jedol podľa mamy tak isto, vyzeral som ako taký „Dežo Bangladéžo“. Ako povedala pani doktorka, ako záchodový (hajzľový) pavúk – veľké nafúknuté bruško a dlhé tenučké nohy a ruky. Je to vlastne už 44 rokov a ľudia vtedy veci nazývali pravými slovami s prirovnaním. Mne ako dieťaťu to bolo úplne jedno, vôbec som to nevnímal. Hračky boli dôležitejšie,“ spomína si na toto obdobie Martin, ktorý následne úspešne absolvoval liečenie. „Výsledok pobytu bol úplne zázračný, po niekoľkých mesiacoch som sa vrátil s nafúknutými líčkami, všetky dierky na oblečení som mal nadstavené zaváracími gumičkami, lebo nebolo možné ma zapnúť,“ smeje sa dnes miláčik markizáckych divákov.

Sympatický Martin je dnes už neodmysliteľnou súčasťou Farmy.
Zobraziť galériu (6)
Sympatický Martin je dnes už neodmysliteľnou súčasťou Farmy.  (Zdroj: archív M.B.)

A čo by Martin odporučil všetkým, ktorí s touto poruchou bojujú dnes? „Snáď iba - zjedzte všetko, čo vás stretne, samozrejme, s mierou, neprebehnúť do opačného extrému. A v dnešnej dobe presýtenosti ponuky je dôležité si vyberať vysoký podiel čistých potravín, miestnych, regionálnych, sezónnych. Preč od polotovarov a chemicky konzervovaných potravín... ale to je už iná téma,“ dodal na záver s úsmevom obľúbený hospodár. 

Viac o téme: FarmaMartin BagárHospodár Martin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu