Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bratislavčanom chutia drogy: Martinovi za marihuanu hrozí až 15 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V auguste minulého roku hliadka obvodného oddelenia, druhého bratislavského okresu, pri vykonávaní hliadkovej činnosti na Teslovej ulici zazrela muža, ktorý sedel v otvorenej garáži. Z garáže sa šíril dym marihuany. Policajti muža okamžite vyzvali, aby vydal podozrivú látku. Muž policajtom dobrovoľne vydal niekoľko zaváraninových pohárov, igelitové vrecúška, tašky a kufrík.

Vo všetkých sa nachádzala sušená zelená rastlina, o ktorej sa vyjadril, že je marihuana. Okrem toho vydal aj niekoľko fajok určených na konzumáciu drogy, plastové vrecúško so sušenými hubami a jednu tabletku.
Už predbežné výsledky expertízneho skúmania potvrdili, že ide o drogy. Zo znaleckých posudkov, ktoré boli vyšetrovateľovi doručené vyplýva, že v tomto prípade išlo o Cannabis. Zo zaisteného množstva látky by bolo možné vyrobiť 6.548 obvykle jednorazových dávok drogy. Zo zaisteného množstva húb by bolo možné vyrobiť 1 dávku halucinogénnej drogy. V prípade tabletky išlo podľa vyjadrenia znalca o tzv. extázu.

Martin V. (32) z Bratislavy už čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade preukázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody vo výške 10-15 rokov.

Trest odňatia slobody, v prípade preukázania viny, vo výške 4-10 rokov hrozí za spáchanie tohto trestného činu aj ďalšiemu Bratislavčanovi, ktorého obvinil vyšetrovateľ PZ v treťom bratislavskom okrese. Viliama Š. (24) kontrolovala hliadka obvodného oddelenia v októbri minulého roku. Vo vchode obytného domu na Riazanskej ulici vydal muž policajtom plastové vrecúško so sušenou rastilinou. Túto policajti zaslali na expertízne skúmanie. Jeho výsledky aj v tomto prípade potvrdili, že ide o Cannabis. Zo zaisteného množstva látky by v tomto prípade bolo možné vyrobiť až 180 obvykle jednorazových dávok drogy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu