Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hildegarde nedali v nemocnici jesť, po 4 dňoch zomrela!

Hildegardu nechali lekári hladovať
Hildegardu nechali lekári hladovať

AYLESBURY - Pracovníkov istej anglickej nemocnice úrady obvinili z toho, že nechali vyhladovieť na smrť jednu z ich pacientok. Lekárom trvalo štyri dni, kým Hildegarde Mikalanskyovej (67) zaviedli sondu na kŕmenie. Bolo však už príliš neskoro.

"Jej stav sa rapídne zhoršoval, všetci vraveli, že je podvyživená. Nemocničný personál to ale ignoroval a nechal ju zomrieť od hladu," povedal jej syn Mike. Keď ju tesne pred smrťou prišiel spolu so sestrou navštíviť, našiel ju sedieť skrčenú pod schodami. Doktori sa podľa neho zamerali na matkine zranenie hlavy a zlomené rebrá a pritom "zabudli na to, že potrebuje aj jesť".

Mikalanskyová podľa vyšetrovacej správy jedla v nemocnici naposledy ráno po tom, ako ju prijali. Hrozilo však riziko, že sa potravou udusí, preto sa zdravotníci rozhodli pre kŕmenie sondou. S tým si ale dávali načas; trvalo im šestnásť hodín, kým Hildegardu zröntgenovali, aby skontrovali umiestnenie sondy. O niekoľko dní neskôr žena dostala ketoacidózu, ktorá bola dôsledkom dlhodobého hladovania. V priebehu nasledujúcich 24 hodín zomrela.

Lekári tamojšiemu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou uviedli, že Hildegarda, ktorá trpela roztrúsenou sklerózou, vyzerala pri hospitalizácii "vyziabnuto".  Z toho usúdili, že pacientka bola alkoholička, ktorá sa nepravidelne stravovala. Jej syn ich tvrdenia rezolútne odmieta. Predstavitelia Stoke Mandeville Hospital vyhlásili, že "u Mikalanskyovej sa následkom podvýživy vyvinuli vážne komplikácie a napriek poskytnutej liečbe zomrela".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu