Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tínedžerka (†15) zomrela na tuberu: Lekár si myslel, že len smúti!

Alinu mohli lekári zachrániť
Alinu mohli lekári zachrániť (Zdroj: birminghammail.net)

BIRMINGHAM - Pätnásťročná Alina Saragová mala už dlhší čas zdravotné problémy. Niekoľkonásobné pochybenie a absolútna ignorácia zo strany lekárov spôsobila, že dievčina nakoniec zomrela. Mala tuberkulózu, ktorú si "odborníci" zmýlili so sklamaním z lásky.

Tínedžerka sa niekoľko mesiacov pred smrťou sťažovala na problémy s dýchaním, časté zvracanie a rapídny úbytok hmotnosti. Navštívila celkovo štyri nemocnice, ani jeden zo zdravotníkov však nebol schopný určiť, aký druh ochorenia ju kvári.

Obvodný lekár, ktorému rodičia v obave o dcérino zdravie v priebehu niekoľkých týždňov 50-krát telefonovali, dokonca mladú Angličanku poslal domov s tým, že "všetky problémy sa odohrávajú len v jej hlave". Keď Sultan a Farhat žiadali, aby dcéru vyšetril na tuberkulózu, povedal im, že ju príliš rozmaznávajú, a že by radšej mala zájsť k psychiatrovi alebo duchovnému liečiteľovi. Dievča pritom chorobou zasahujúcou najmä pľúca už raz trpelo, a to v roku 2009. Niekoľko mesiacov bolo kvôli tomu hospitalizované.

"Alinu veľmi trápilo, že doktori jej slová nebrali vážne. Jeden z nich si myslel, že išlo len o smútok, ktorý prežívala v súvislosti s nešťastnou láskou," povedal užialený otec Sultan. Pitva preukázala, že nebohá dievčina mala skutočne tuberkulózu. Podľa patológa išlo o jeden z najťažších prípadov, s akým sa kedy stretol. Úrady teraz preverujú, či išlo o zanedbanie zdravotnej starostlivosti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu