Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Košická krajská polícia je na rizikový futbalový zápas medzi Trnavou a Ružomberkom pripravená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

KOŠICE - Košická krajská polícia je pripravená na prvomájový futbalový zápas medzi tímami Spartak Trnava a MFK Ružomberok, ktorý sa v stredu o 15.00 h začne v Košickej futbalovej aréne. Informuje o tom na sociálnej sieti s tým, že od skorého rána sú v teréne desiatky policajtov.

archívne video

Autentické video, ako policajti bojovali o život muža a vrátili ho medzi živých (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Keďže zo strany Slovenského futbalového zväzu bol zápas vyhlásený za rizikový, na pleciach nielen organizátorov, ale aj polície je pripraviť také bezpečnostné opatrenia, aby sa nielen domáci obyvatelia metropoly východu, ale aj návštevníci, ktorí do Košíc pricestujú za športovým zážitkom, cítili bezpečne," uviedla.

Zvýšený počet uniformovaných i neuniformovaných policajtov nie je len v okolí futbalovej arény, ale aj dôležitých dopravných uzloch, v uliciach mesta, i na miestach, kde je predpoklad zvýšenej koncentrácie a pohybu návštevníkov, a to najmä na autobusovej a železničnej stanici.

V súvislosti s presunom a vstupom fanúšikov do dejiska futbalového zápasu uzavreli aj niektoré úseky ciest. O ich opätovnom sprejazdnení rozhodnú podľa vývoja bezpečnostnej situácie."Vzhľadom na to, že futbalový zápas je označený ako rizikový, tresty pre výtržníkov sa tak zvyšujú na dvojnásobok, a maximálna výška sankcie je 1000 eur v blokovom konaní," pripomína.

Viac o téme: Polícia KošiceRužomberokTrnavaFutbalFutablový zápas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu