Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šok v Eurovízii: Jaroša napadla Družina kvôli nepočujúcim!

Miro Jaroš a speváčka Družiny. Zobraziť galériu (7)
Miro Jaroš a speváčka Družiny.

BRATISLAVA – Konflikt kvôli postupu! Vyradená skupina Družina sa tak veľmi túži dostať do eurovízneho semifinále, že baží po diskvalifikácii speváka Mira Jaroša. Dôvodom je jeho štvrťfinálové vystúpenie, pri ktorom boli na pódiu slečny, čo tlmočili pieseň do znakovej reči.

Súťažiaci v Eurovízii sa obviňujú navzájom! Po útoku na Roba Miklu, že jeho pieseň je o desať sekúnd dlhšia, čelí niečomu podobnému aj Miro Jaroš. Podľa našich informácií skupina Družina trvá na jeho diskvalifikácii. Do istej miery nám to potvrdila aj STV. „Právny zástupca skupiny Družina už kontaktoval STV. Kým k tomu nedostaneme stanovisko nášho právneho oddelenia, nebudeme sa vyjadrovať,“ povedal nám PR manažér Jednotky Martin Kontúr.

Nám sa však podarilo zistiť, že dôvodom tejto požiadavky je pocit Družiny, že Miro porušil pravidlá. Počas jeho vystúpenia bolo totiž na javisku viac ako šesť ľudí (okrem hudobníkov podporila jeho pieseň aj skupinka prekladajúca slová do posunkovej reči, pozn. red.). A to sa spomínanej kapele nepáčilo.

Pravdou je, že v európskom finále by takto Miro naozaj vystúpiť nemohol. Pravidlo šiestich ľudí však v rámci slovenskej časti Eurosongu platí len pre finálový večer. Kolá nižšej úrovne totiž tak striktné podmienky dodržiavať nemusia. „Tiež si myslím, že ak by to bolo proti pravidlám, tak by nás produkcia stopla už na generálke,“ povedal nám Jaroš.

Z celej situácie je mimoriadne rozčarovaný. Práve Družina totiž patrila k jeho favoritom v kole, v ktorom spolu vystupovali. „Hudba by nás mala spájať a nepáči sa mi, keď sa niekto snaží hádzať špinu na posolstvo môjho vystúpenia. Je to smutné,“ sprostredkoval nám svoje pocity. Všetko však nasvedčuje tomu, že diskvalifikácie sa v skutočnosti obávať nemusí.

Viac informácií o Eurosongu nájdete TU!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu