Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kapela Smola a Hrušky: Ťažká noc pred Eurovíziou!

Kapela Smola a Hrušky Zobraziť galériu (21)
Kapela Smola a Hrušky

BRATISLAVA – Chľastali či trénovali?! Formácia Smola a Hrušky skončila v piatom štvrťfinálovom kole Eurosongu na striebornej priečke. Uspeli, aj keď mali pred tým náročnú noc. Čo sa pod ňu podpísalo?

Aj včerajší eurovízny večer sa niesol v znamení napätia a pre niektorých interpretov aj stresu z umiestnenia. To však neplatí o formácii Smola a Hrušky zo Spišskej Novej Vsi. Vrchné priečky tabuľky totiž obsadzovali počas celej doby hlasovania. Radosť z postupu vyjadril líder kapely Jozef „Spoko“ Kramár. „Lepšie to ani nemohlo dopadnúť. Som veľmi šťastný,“ nadšene zhodnotil výkon kapely pri rozhovore v zákulisí.

Pritom však vystúpenie tejto skupiny nemalo taký hladký priebeh, ako sa možno na prvý pohľad zdá. „Nie je on nejaký zachrípnutý?!“ šepkali si diváci práve na adresu tohto speváka. A naozaj sme sa dozvedeli, že kapela sa istým komplikáciám nevyhla. „Áno, mal som problémy s hlasom, ale taký je život,“ priznal Spoko.

Dôvod tohto maličkého zlyhania východniarskej kapely sa skrýva za výrečnou formuláciou. „Mali sme včera ťažký večer," netajil líder kapely. Bližšie to však už špecifikovať nechcel. Na otázku, čo si pod tým máme predstaviť, po zaváhaní odpovedal:  „Ťažký večer, to znamená skoré ráno. Išli sme veľmi neskoro spať."

Našťastie si hlasujúci diváci žiadne náznaky únavy zrejme nevšimli a chalani z kapely celkovo podali slušný výkon. Po priamom prenose sa ho rozhodli aj patrične zapiť. Veď ako inak sa dá vysvetliť hláška „Idzeme daco vypic?“ ktorú si neodpustil jeden z členov skupiny, keď opúšťali šatňu. Nuž, členovia formácie Smola a Hrušky v sebe východniarov nezaprú. A to ani nárečím, ani chuťou oslavovať.     

 

Výsledky 5. štvrťfinálového kola:

Kristína - Horehronie 36,7 %
Smola a Hrušky - Pridaj si ma 12,1 %
Róbert Mikla - Voda a oheň 12,0 %
Dáška Kostovčik & Peter Bič Project - Dážď 11,6 %
Sunlips - Správy v splne 11,5 %
Arzén - Keď som išiel zaránky 5,7 %
Exponent - Zveste lásku z kríža 4,5 %
Bystrík - Slnko nespáli 2,7 %
Vierka Ayisi - Je čas sa zabávať 2,2 %
Marcel Berky - Kým sa dá 1,1 %


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu