Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chudák Mikla: Chcú ho vyraziť z Eurosongu!

Robo Mikla Zobraziť galériu (4)
Robo Mikla

BRATISLAVA – Bude diskvalifikovaný?! Spevák Robo Mikla (28) to má v Eurosongu nahnuté. Napriek tomu, že postúpil do semifinále, je jeho ďalšia účasť v šou otázna. Kto chce rockera vyštvať z pesničkovej súťaže?

Kontroverzný spevák sa v predposlednom štvrťfinálovom kole Eurosongu umiestil s piesňou Voda a Oheň na tretej priečke. A to zrejme poriadne dožralo skupinu Sunlips, ktorej unikol postup do semifinále iba o vlások. Skončili totiž na nepostupovej piatej priečke. 

Rozhodli sa preto rozpútať kampaň proti Robovi Miklovi. Nepáčilo sa im, že jeho skladba porušila podmienky Eurosongu. A to tak, že o desať sekúnd presiahla povolený trojminútový limit trvania súťažnej piesne.  Na rockera podali sťažnosť dúfajúc, že by v prípade jeho vyradenia boli prvými adeptmi na postup do semifinále.

„Asi tam niekto chce byť za každú cenu,“ neskrýval rozčarovanie Robo Mikla. „To, že v Eurosongu odznela dlhšia pieseň, je záležitosťou produkcie,“ obhajoval sa rocker. „Ak by ma kvôli tomu vyhodili, poblahoželám skupine Sunlips k postupu,“ reagoval svojsky a s miernou dávkou irónie kontroverzný spevák.

V súvislosti so vzniknutou situáciou sme teda priamo v Mlynskej doline zisťovali, aký osud čaká speváka v pesničkovej súťaži. „V otázke striktného dodržiavania predpísanej dĺžky skladieb vychádza dramaturgia STV z predpokladu, že prekročenie o 10 sekúnd môže byť povolené vzhľadom k charakteru piesne. Pri pomalých skladbách v porovnaní s rýchlejšími je naplnenie hudobnej formy piesňovej štruktúry náročnejšie. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli akceptovať prekročenie stanoveného časového limitu,“ vyjadril sa PR manažér Jednotky Martin Kontúr. V prípade, že by Miklova skladba postúpila do Osla, musel by Robo striktne dodržať trojminútový limit a pieseň skrátiť.

Viac informácií o Eurosongu nájdete TU!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu