Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Budeme lepší než Studenkovej Braňo, tvrdia Free Voices z Eurovízie!

Free Voices Zobraziť galériu (7)
Free Voices

BRATISLAVA – Sú iní! Zoskupenie Free Voices na čele s Filipom Lenárthom (24) sa v národnom Eurosongu predviedlo ako jediná acapella skupina. Dokonca si myslia, že by mali šancu aj na európskom finále súťaže. Na Slovensku si trúfajú prevalcovať aj Fragile pod vedením partnera Zdeny Studenkovej - Braňa Kostku(38).

Čaká ich úspech? Semifinalisti Free Voices vytŕčajú spomedzi ostatných kapiel a spevákov štýlom acapella, čiže spievajú bez sprievodu. Patrí k nim aj Filip Lenárth, ktorý sa zviditeľnil v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. „Už na konzervatóriu som sa pohrával s myšlienkou, že si založím nejakú acapella skupinu,“ povedal nám Filip.

Najznámejšou kapelou, ktorá tiež nepoužíva hudobné nástroje, je u nás Fragile. Zoskupenie hercov a spevákov vedie partner Zdeny Studenkovej – Braňo Kostka. A Free Voices si trúfajú v istom ohľade tromfnúť Fragile. „My chceme ísť komerčnejšou cestou. Nechcem ich uraziť, lebo je to fakt dobré, čo oni robia, ale ich pesničku si v sprche nezaspievam. No tú našu Z osnov, tú si tam človek zaspievať môže,“ tvrdí Lenárth.

Isté šance dokonca vidí pre svoju kapelu aj v prípade postupu do európskeho finále Eurovision Song Contest 2010. „Máme šancu, lebo acapella tuším ešte nebola na žiadnej Eurovízii. Keby sme urobili naozaj dobrú choreografiu, mali by sme dobré odposluchy a všetko by bolo tak, ako má byť... Tak by sme mali mať šancu,“ verí svojej skupine Filip. Nechajme sa teda prekvapiť, či sa im podarí postúpiť do slovenského finále. Súťažiaceho, ktorý nás pôjde reprezentovať do Osla, spoznáme 28. 2. 2010.

Súťažnú pieseň kapely Free Voices si môžete vypočuť TU.

 

Sledujte TopkyTV: Filip Lenárth z Free Voices o ich šanciach na finále v Osle a na slovenskom hudobnom trhu.

.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu