Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Návštevníci pláže len čumeli: VIDEO úkazu, aký ste ešte nevideli... ale pozor, zákaz priblíženia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MUDJIMBA - Zdá sa, že v súčasnosti sa v austrálskom Queenslande nedostanete ďaleko bez toho, aby ste nenarazili na pár hadov, ktorí bojujú o dominanciu pred vrcholom sezóny párenia. Dokazuje to aj video, ktoré na Facebooku zverejnil skúsený odborník na divokú zver.

Hadí samci medzi sebou často bojujú o dominanciu. Najnovšie sa takáto bitka odohrávala na obľúbenom turistickom mieste na austrálskom Sunshine Coast. Skúsený odborník na divokú zver Daniel Busstra, známy ako Snake Catcher Dan, zdieľal zábery potýčky na predmestí Mudjimba, na Facebooku. V príspevku uviedol, že podobné incidenty sa budú v nasledujúcich týždňoch odohrávať častejšie.

"Títo dvaja po láske smädní chlapci mali včera bitku na pláži v Mudjimbe, zatiaľ čo všetci stáli vzadu a užívali si predstavenie. Páčilo sa mi to. Nikto sa do toho nemusel zapájať, pretože každý had, ktorý zostane sám, je bezpečný had. Možno sa pýtate, ako viem, že sú to samci? Keď ide o boj muž verzus muž, snažia sa ukázať, kto je silnejší tým, že tlačia hlavu druhého hada nadol, aby ukázali dominanciu," vysvetlil Dan. 

Zábery zachytávajú dvoch nejedovatých samcov krajty kobercovej, ktorí sú zapletení jeden do druhého a snažia sa presadiť svoju dominanciu. Rituál môže podľa Busstru trvať viac ako hodinu. 

Viac o téme: HadPlážKrajtaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu