Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO futbalových fanúšikov oslavujúcich titul dopomohla k zatknutiu hľadaného Taliana: Urobil triviálnu chybu

Fanúšikova Neapola oslavujú tohtoročný titul
Fanúšikova Neapola oslavujú tohtoročný titul (Zdroj: profimedia.sk)

RÍM - Fotografia fanúšikov oslavujúcich ligový titul futbalistov Neapola dopomohla k zadržaniu jedného z najhľadanejších Talianov. Polícia Vincenza La Portu, ktorý má podľa vyšetrovateľov úzke väzby na mafiu Camorra, po jedenástich rokoch na úteku zatkla minulý piatok na gréckom ostrove Korfu, informuje server BBC News a agentúra AP.

Talianska polícia 60-ročného muža, ktorý bol na zozname najnebezpečnejších talianskych utečencov pred zákonom, pred pár týždňami objavila na fotografii fanúšikov oslavujúcich titul Neapola v reštauráciách na Korfu. S pomocou gréckych kolegov ho vypátrala a koncom minulého týždňa zatkla, po tom, čo jeho motorke na jednej z ulíc na gréckom ostrove zatarasila cestu. "Zradila ho jeho vášeň pre futbal a pre neapolský tím," poznamenala neapolská polícia. 

 

Vincenzo La Porta, ricercato da 11 anni, è un 'colletto bianco' del clan Contini. Deve scontare 14 anni di carcere. Trovato dai carabinieri attraverso un'analisi dei social e dei movimenti finanziari

Posted by Agi on Saturday, August 5, 2023

Grécky súd teraz rozhodne o tom, či bude La Porta vydaný do Talianska. Jeho právnik tvrdí, že by sa tak stať nemalo, pretože si v Grécku založil novú rodinu a má deväťročného syna. Navyše ho vraj trápia ťažkosti so srdcom. Vincenzo bol v Taliansku v neprítomnosti odsúdený na viac ako štrnásť rokov odňatia slobody okrem iného za daňové úniky a podvody.

Viac o téme: MafiaNeapolVincenzo La Porta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu