Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Manželia mali letieť na dovolenku so svojím psom: Keď pristáli a zistili, čo sa s ním stalo, onemeli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská letecká spoločnosť omylom prepravila psa jednej americkej rodiny takmer 5000 kilometrov zlým smerom. Fenka labradorského retrievera skončila v Saudskej Arábii namiesto Nashvillu v americkom štáte Tennessee, uviedol denník The Times.

Manželia Madison a James Millerovci cestovali z londýnskeho letiska Heathrow do Nashvillu v USA a mysleli si, že ich pes Bluebell je tiež v bezpečí a na ceste v batožinovom priestore. Po prílete do Nashvillu im však bolo oznámené, že fenka bola naložená do zlého lietadla a poslaná do Rijádu, hlavného mesta Saudskej Arábie, takmer 5000 kilometrov zlým smerom. 

Fenka bola traumatizovaná

Spoločnosť IAG Cargo, ktorá je nákladným partnerom British Airways, sa za chybu ospravedlnila a uviedla, že vyšetruje, ako k omylu došlo. Millerovci uviedli, že päťročná Bluebell bola týmto zážitkom, počas ktorého strávila 60 hodín v nákladovom priestore, traumatizovaná. Vraj má od incidentu problémy so správaním. "Keď sme sa ju prvýkrát po tomto utrpení pokúsili nechať doma samotnú, počas prvých desiatich minút roztrhala svoj pelech. Druhýkrát prehrýzla drevené dvere a celý čas plakala. Takže teraz ju nemôžeme nechať osamote, mohla by si ublížiť. Odlúčenie od nás je pre ňu príliš traumatizujúce," povedal James denníku Daily Mirror. Manželia požiadali o odškodnenie, aby svojmu psovi mohli zaplatiť lieky a rehabilitáciu. 

 

Madison and James Miller say that Bluebell, a black Labrador mix, endured a days-long ordeal when she was mistakenly...

Posted by Wisconsin Public Radio on Sunday, December 18, 2022

Predstavitelia IAG Cargo tvrdia, že svoju zodpovednosť za domáce zvieratá berú vážne. "Počas doby, ktorú u nás Bluebell strávila, dostávala často občerstvenie a mala možnosť sa vyvenčiť vonku. Osem hodín strávila s tímom v prijímacom stredisku pre zvieratá na Heathrow, kde sa o ňu starali. Aj napriek týmto opatreniam chápeme, že to pre Bluebell a jej majiteľov bola nepríjemná situácia a zostávame s nimi v kontakte, aby sme situáciu vyriešili," informovali vo vyhlásení.

Viac o téme: PesOmylLetecká spoločnosťAerolinky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu