Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Letuška prezradila, bez akej veci nikdy nenastúpi na palubu lietadla: To by ste si nikdy netipli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Letuška Cierra Misttová s 3,2 miliónmi sledovateľov na TikToku sa podelila o niekoľko svojich tipov zo života na palube, ktoré sa vám pri najbližšom lete môžu zísť. Prezrádza napríklad, ako sa dostať do prvej triedy zadarmo či akú veci si personál vždy berie so sebou na palubu.

Cierra Misttová sa podelia o svoje poznatky z oblakov v niekoľkých videách. Mnohé z nich stoja za vyskúšanie pri najbližšom letu na dovolenku či pracovnú cestu. Letuška tvrdí, že ak hľadáte lacný let, kupujte hľadajte v utorok, stredu alebo štvrtok. Vtedy sú podľa nej totiž najlacnejšie. Odporučila tiež použiť VPN (virtuálna privátna sieť), aby spoločnosti nevedeli, do ktorej krajiny hľadáte lety a ceny nemusia tak vyrásť, ako by vyrástli na bežnej sieti.

@cierra_mistt

SHOCKING Flight attendant info 🫢✈️ (ask me if i’ve ever encountered this.. do it)

♬ original sound - Cierra Mistt

Mistová taktiež spomína, že čaj alebo kávu si v lietadle nikdy neobjednáva. "Ak nie ste veľmi zúfalí, nepite kávu, čaj ani horúcu vodu, ktorá je dodávaná v lietadle. Voda, ktorú používame, pochádza z rovnakého miesta, ktoré sa nikdy nevyčistí. Letecké spoločnosti môžu cestujúcim povedať, že robia pravidelný test kvality vody, ale nám bolo povedané, že je to asi šesť až deväť mesiacov, kým sa uskutoční v lietadle čo i len jeden test. A ak nič nenájdu, nádrž nebudú čistiť."

@cierra_mistt

flight attendant secrets are officially back💙✈️

♬ original sound - Cierra Mistt

Chceli ste niekedy letieť prvou triedou zadarmo? Podľa Cierry mnoho aeroliniek musí premiestňovať cestujúcich kvôli hmotnosti a vyváženiu. "Ak chcete letieť prvou triedou a nemusíte za to platiť, odporúčam, aby ste si sadli do posledného radu. Ak budeme musieť presúvať ľudí kvôli hmotnosti a rovnováhe, tam pôjdu letušky." 

Misttoá sa podelila aj o trik palubného personálu, ktorý vraj nikdy nenastúpi do lietadla bez toho, aby sa nenatrel opaľovacím krémom. "Keď pracujeme, vždy nosíme opaľovací krém. Robíme to preto, lebo každý deň lietame vo výške niekoľkých kilometrov, dosť blízko k ozónovej vrstve. Sme tak vystavení žiareniu, v dôsledku čoho nás zdravotné poisťovne označujú podobne ako astronautov alebo rádiológov."

Viac o téme: LietadloLetuškaLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu