Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Manželia zažili otrasný návrat z dovolenky: Mali letieť s EasyJetom, no 14 hodín trčali na letisku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

AMSTERDAM - Z Natashy a Chrisa Stewartovcov zo Severného Írska sa len nedávno stali manželia. Na svadobnú cestu sa vybrali do Amsterdamu. Čas strávený v holandskej metropole si užili, no záver dovolenky už rozhodne nie. Zostali totiž trčať na letisku viac ako štrnásť hodín po tom, ako letecká spoločnosť EasyJet, s ktorou mali letieť späť do Británie, definitívne zrušila ich let.

Pôvodný odlet domov bol naplánovaný na piatok 22. apríla. Ten bol ale zrušený a presunutý na nedeľu poobede. Dvojica bola preto nútená zostať v hoteli na predmestí. Keď predminulú nedeľu dorazili na letisko, opäť na nich čakala nepríjemná správa v podobe zrušeného letu, informoval denník Belfast Live. Podľa aeroliniek sa tak stalo z dôvodu "obmedzení letovej prevádzky, ktoré bolo mimo ich kontroly"

Letecká spoločnosť EasyJet
Zobraziť galériu (2)
Letecká spoločnosť EasyJet  (Zdroj: TASR/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)

"Keď nám zrušili let prvýkrát, boli sme nútení zostať dlhšie v Amsterdame. Nemôžeme si ale dovoliť zostať tam tak dlho, takže nám to poriadne skomplikovalo život," posťažoval sa Chris. 

EasyJet jeho slová potvrdili. "Lety EJU6776/6775 z Amsterdamu do Belfastu a z Belfastu do Amsterdamu boli 24. apríla zrušené pre letové obmedzenia, ku ktorým došlo na letisku v Amsterdame. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti, ktoré v ich dôsledku vznikli cestujúcim," uviedol hovorca spoločnosti s tým, že momentálne sa snažia minimalizovať vplyv zrušených letov na život ich zákazníkov. Zabezpečili im náhradné ubytovanie v hoteli a jedlo a ponúkli možnosť "prebookovania" na iný let zadarmo. 

Viac o téme: DovolenkaLetAmsterdamEasyJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu