Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Predpoveď počasia z roku 2014 sa stala virálom: Desivý dôvod, fikcia sa mení na realitu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Baff Rémy)

PARÍŽ - Správy o počasí väčšinou nie sú príliš zaujímavé, táto je však výnimkou. Francúzska televízia TF1 poukázala na rosničku, ktorá v roku 2014 odvysielala fiktívnu predpoveď o počasí v roku 2050. V tom čase išlo o pobavenie publika, situácia je však vážna, pretože fikcia sa začína meniť na desivú realitu.

Evelyne Dheliatová sa v roku 2014 spojila so Svetovou meteorologickou organizáciou s cieľom vytvoriť fiktívnu správu o počasí v roku 2050. V tom čase bola táto predpoveď čírou fikciou, dnes je všetko úplne inak. Správa poukazovala predovšetkým na zvyšujúce sa teploty a zmeny podnebia.

Nepríjemná správa pre svet: Bezprecedentné požiare sú dôsledkom teplejšej klímy v Arktíde

Na internet sa dostalo porovnanie fiktívnej predpovede so správou o počasí z júna 2019. Teplota už vtedy prekonala vtedajšie fiktívne hodnoty. V júli sa teploty vyšplhali ešte vyššie, v dôsledku čoho boli toto leto v Európe prekonané viaceré teplotné rekordy.  

VIDEO Predpoveď počasia z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Baff Rémy)

Podľa OSN boli roky 2015, 2016, 2017 a 2018 tými najteplejšími, zatiaľ čo posledných dvadsať rokov bolo rovnako horúcich. Klimatické zmeny sa stávajú skutočným problémom, podnebie sa otepľuje rýchlejšie než kedykoľvek za posledných dvetisíc rokov.

Viac o téme: Globálne otepľovaniePredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu