Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Chlapcovi (10) zostalo v škole zle: FOTO Zdravotníci nikdy nič také nevideli, totálny šok!

Jack Searle Zobraziť galériu (3)
Jack Searle (Zdroj: profimedia.sk)

BAR HILL – Desaťročný Angličan Jack Searle šokoval výsledkami kardio vyšetrenia personál v nemocnici Addenbrooke natoľko, až museli vymeniť prístroj. Mysleli si totiž, že je pokazený. Hodnota jeho srdcovej frekvencie bola trojnásobne vyššia ako u zdravých ľudí. Zostáva len dúfať, že júnová operácia, z ktorej sa chlapec stále zotavuje, dostane jeho srdce natrvalo do správneho tempa.

Chlapec (9) neposlúchol matku a takmer oslepol: Nikdy neurobte to, čo on!

Rozsah frekvencie srdcovej činnosti sa u zdravých ľudí pohybuje v rozpätí od 60 do 100 úderov za minútu. Keď však v januári dorazili na pohotovosť Laura a Charles Searlovci so svojím desaťročným synom Jackom, tak sestrička, ktorá mu merala pulz, neverila vlastným očiam. Srdcová frekvencia desaťročného chlapca totiž dosahovala hodnotu 370 úderov za minútu. „Sestrička si myslela, že ma chybný prístroj, tak ho vymenila za iný,“ povedala podľa portálu metro.co.uk matka. „Lenže prvý prístroj sa nemýlil.“ Matka dodáva, že jej syn nemal dovtedy žiadne zdravotné problémy, hrával futbal a na nič sa nesťažoval.

Chlapcovi (10) zostalo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

„Zľakla som sa, keď mi volali zo školy, že Jackovi zostalo zle. Okamžite sme išli s manželom za ním. Bol bledý a malátny,“ spomína si na prvé problémy svojho syna Laura. „Hneď ako na pohotovosti v Addenbrooke zistili, aký má pulz, nechali si ho na oddelení.“ Chlapca najskôr stabilizovali betablokátormi a neskôr mu diagnostikovali supraventrikulárnu tachykardiu. Lekári rodičom oznámili, že ich syn musí ísť na operáciu, v opačnom prípade to jeho srdce nevydrží. „Zároveň nás pripravili aj na to, že ak sa zákrok nepodarí, náš syn bude potrebovať kardiostimulátor.“

Chlapcovi (10) zostalo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ako sa však zdá, júnová operácia dopadla dobre. Chlapec sa postupne zotavuje doma v dedine Bar Hill, začína cvičiť a lekári mu sľúbili, že si bude môcť zahrať aj obľúbený futbal. Podľa doterajších zistení je malý Jack  jediným dieťaťom na svete, ktorému bilo srdce s tak intenzívnou tepovou frekvenciou. V správe Národného centra pre biotechnologické informácie je tiež zmienka o dospelom pacientovi, ktorého tep dosahoval neuveriteľných 480 úderov za minútu. 

Viac o téme: SrdceTepNemocnicaJack Searle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu