Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodičia čakali dieťatko, keď muž takmer zomrel: Neuveriteľný príchod na svet, žena dokázala zázrak

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: GoFundMe)

MINNESOTA - Mladého otecka zachránila tehotná manželka po tom, ako utrpel takmer osudný infarkt. Tehotná Ashley bola v čase udalosti v neskorom štádiu tehotenstva a spolu s manželom sa pripravovali na pôrod. Pár hodín pred plánovaným narodením našla svojho manžela lapať po dychu.

Počas exotickej dovolenky im zomrelo novorodené bábätko: Zničených rodičov čakalo ďalšie peklo

Ashley Goetteová bola spolu s manželom Andrewom pripravená na príchod bábätka. Budúca mamička mala 16. októbra rodiť, plány však zmenil manželov infarkt. Ashley sa v noci prebrala a našla Andrewa lapať po dychu, iba pár hodín predtým, než mala navštíviť pôrodnú nemocnicu v Minnesote.

Rodičia čakali dieťatko, keď
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

Ashley sa snažila zachovať pokoj a zavolala prvú pomoc. Prostredníctvom dispečera poskytla Andrewovi prvú pomoc, až pokým neprišla sanitka. „V čase, keď prišla pomoc, Andrewovi úplne prestalo biť srdce a po dlhý čas zostal bez kyslíka,“ uviedla podľa portálu news.com.au rodina Goetteová.

Rodičia čakali dieťatko, keď
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

Lekári však konali rýchlo a previezli muža do nemocnice. Na jednotke intenzívnej starostlivosti ho uviedli do umelej kómy. Lekári pritom varovali jeho rodinu, aby sa pripravila na najhoršie. CT vyšetrenie ukázalo, že kvôli nedostatku kyslíku muž utrpel katastrofálne poškodenia mozgu.

Aj keby ho lekári prebrali z kómy, podľa ich slov by jeho život nebol taký, ako predtým. Počas nasledujúceho dňa lekári znížili Andrewovu telesnú teplotu, aby sa mozog dal do poriadku. „Neporodím tvoje dieťa, pokiaľ sa nezobudíš,“ sľúbila Ashley svojmu manželovi, keď bol v kóme.

Ashley tvrdí, že ani na sekundu nepomyslela na život bez svojho manžela. Ďalší deň nato sa Andrew prebral. „Je to jeden z mojich najobľúbenejších okamihov,“ opisuje Ashley. Hovorí, že sestrička menom Libby sa po prebudení Andrewa z kómy opýtala, či vie o tom, že jeho manželka čaká dieťa.

Rodičia čakali dieťatko, keď
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

„Prikývol, že áno. Ďalej sa ho spýtala, či chce byť pri tom, ako sa dieťatko narodí. Opäť prikývol,“ hovorí Ashley.  Napriek všetkým problémom Andrewov mozog nemá nijaké zásadné poškodenia. Lekári tvrdia, že veľký podiel na tejto dobrej správe má práve rýchlokonajúca Ashley.

„Nemyslím si, že by tu dnes Andrew bol, nebyť Ashley,“ komentuje lekár intenzívnej starostlivosti, Alex Teeters. Uvádza, že najdôležitejšou vecou v prípade bolo Ashleyino uvedomenie si vážnosti situácie. Andrew napokon pri pôrode bol, doviezli ho na lôžku priamo k Ashley.

Rodičia čakali dieťatko, keď
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

Ďalšia komplikácia nastala pri pôrode, pretože Ashley nebola schopná porodiť normálnym spôsobom. Lekári preto vykonali cisársky rez. Našťastie sa syn, Lennon, narodil zdravý a Andrew bol prvý, kto ho držal na rukách.

Lekári prišli na príčinu mužovej zástavy srdca. Ide o syndróm Wolff-Parkinson-White, relatívne vzácny stav, kedy dôjde k prebytočnému elektrickému impulzu medzi hornou a dolnou komorou srdca. Andrew podstúpil ďalšiu operáciu a naďalej sa zotavuje v nemocnici.

Viac o téme: PôrodLekáriInfarkt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu