Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena (53) podstúpila operáciu kvôli bolestiam chrbta: Po prebratí ju čakalo hrozné prekvapenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

WELLINGTON - Obrovský škandál otriasol nemocnicou Wellington Regional Medical Center vo Wellingtone na Floride. Postaral sa oň doktor Ramon Vazquez, keď ešte v roku 2016 omylom vyoperoval päťdesiattriročnej pacientke obličku. Nepochopiteľné je aj to, že po tejto fatálnej chybe naďalej vykonáva svoju prax.

Chlapcovi (10) zostalo v škole zle: FOTO Zdravotníci nikdy nič také nevideli, totálny šok!

Maureen Pachecová trpela po autonehode neznesiteľnými bolesťami krížov, a tak prekonzultovala svoj problém v nemocnici vo Wellingtone, kde jej odporučili chirurgický zákrok. Skúsený cievny chirurg Ramon Vazquez mal pacientku v prvej fáze otvoriť v oblasti brucha, pretože od chrbta by to bolo v jej prípade veľmi komplikované, a ortopédi John Britt a Jeffrey Kugler jej mali zákrok dokončiť a napraviť kosť.

Päťdesiatnička nakoniec síce vyriešila problém boľavého chrbta, ale zároveň prišla o životne dôležitý orgán. Vazquez jej totiž podľa portálu MailOnline počas zákroku omylom vyoperoval z panvy dystopicky uloženú obličku. Ide pritom o vrodenú anomáliu, keď sa oblička uloží mimo bežného miesta a plní si bezchybnú funkciu. Škandál skončil na súde a jeho septembrový rozsudok vytiahol z vreciek lekárov obrovskú sumu peňazí.

Ramon Vazquez
Zobraziť galériu (3)
Ramon Vazquez  (Zdroj: Google Maps, miVIP Surgery Centers)

Pacientka sa o incidente dozvedela, keď sa prebrala z narkózy. Lekár si vraj myslel, že počas operácie objavil v jej tele tumor, a tak jej ho vybral. O tom, že Maureen má od narodenia uloženú obličku v panve, vôbec nevedel, pretože si pred operáciou neprehliadol výsledky MRI vyšetrenia. Žena odkázaná iba na jednu obličku dala neskôr celý prípad na súd.

Škandál vyvolal dvojročnú právnu bitku, v ktorej pacientka oficiálne vysúdila 500-tisíc dolárov (cca 438 000 eur). Sumu zinkasovala od ortopédov Britta a Kuglera, pretože súhlasili s tým, aby jej bol nález z tela odobratý bez biopsie, ktorá by potvrdila, že je zhubný. Každý z nich zaplatil po 250-tisíc dolárov.

Wellington Regional Medical Center
Zobraziť galériu (3)
Wellington Regional Medical Center  (Zdroj: Google Maps, miVIP Surgery Centers)

Vazquezov právnik potvrdil, že jeho klient sa s pacientkou dohodol na nominálnej sume, ktorá doteraz nebola zverejnená. Avšak podľa Floridského štatútu by malo ísť o sumu 250-tisíc dolárov (cca 219 000 eur). Zarážajúce aj to, že chirurg naďalej vykonáva svoju prax a od januára šéfuje chirurgickému oddeleniu v Palm Beach Gardens Medical Center.

Viac o téme: OperáciaOblička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu