Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pellegrini upozornil v Osvienčime na hrôzy, ktoré môže napáchať ideológia

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

KRAKOV - Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini navštívil v utorok v Poľsku bývalé nacistické koncentračné tábory Auschwitz a Birkenau. Oznámil to na sociálnej sieti Facebook. Počas návštevy upozornil na hrôzy, ktoré dokáže napáchať zvrátená ideológia.

"Mali by sme o tom hovoriť a mali by sme sem vodiť všetkých ľudí, starších, strednú generáciu, mladých, aby sme si uvedomili, aké hrôzy dokáže človek napáchať. Aké hrôzy dokáže napáchať ideológia, ktorá sa zvráti a zvrhne," povedal Pelllegrini počas návštevy koncentračných táborov pre médiá.

archívne video

Peter Pellegrini potvrdil svoju prezidentskú kandidatúru v Štátnej opere v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Poukázal najmä na ideológiu, ktorá sa najprv spoločnosti prezentuje vzletnými myšlienkami či hodnotami. "Ak elity, ľudia a všetci zodpovední to nepribrzdia v tom reálnom zárodku, tak hrozí, že sa to môže znovu niekedy vrátiť," upozornil predseda NR SR. Pellegrini na Facebooku uviedol, že koncentračné tábory pri Osvienčime navštívil na pozvanie Európskej židovskej asociácie. Z Poľska by sa mal predseda NR SR popoludní presunúť do Bruselu, kde má naplánované stretnutie s predsedníčkou Európskeho parlamentu Robertou Metsolovou.

Viac o téme: HrôzaIdeológiaPeter PellegriniKoncentračné táboryAuschwitz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu