Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ellu (13) napadol žralok: Boj o holý život, zachránil ju úder päsťou! Ukázala jazvy, ktoré jej po útoku zostali

Ella Reedová (13) z Floridy prežila útok žraloka. Na tele má 19 stehov Zobraziť galériu (2)
Ella Reedová (13) z Floridy prežila útok žraloka. Na tele má 19 stehov (Zdroj: YouTube/ABC 7 Chicago)

FLORIDA – Na južnom pobreží Spojených štátov opäť útočil žralok. Tentoraz sa však obeti podarilo zachrániť a to hneď po dvoch útokoch. Reč je pritom o len 13-ročnom dievčati, ktoré len zázrakom prežilo. Po šoku sa Ella rozpamätala, ako sa jej podarilo zachrániť. Predátorovi utiekal tak, že ho zasiahla päsťou.

archívne video

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Ella Reedová (13) prežívala klasické radosti a starosti dospievajúceho dievčaťa. Všetko sa zmenilo po stretnutí so žralokom. Spravodajský web South Florida Local 10 News urobil rozhovor s touto mladou hrdinkou, ktorá si zachránila život doslova holými rukami. Jej pohotová reakcia prekvapuje takmer všetkých. 

Všetko to začalo úplne klasickou situáciou, keď plávala s kamarátkou v plytkej vode na floridskej pláži. Náhle však pocítila v boku ostrú bolesť. Nevedela ako, ale zahryzol sa do nej žralok. "Vôbec som nevidela, že k nám pláva. Pohryznutie žralokom bolo veľmi silné. Bolo to tvrdé, akoby do mňa narazilo niečo vo vysokej rýchlosti," povedala. 

Zasiahla ho 

Ako ďalej spomína, nechcela nič iné, len sa oslobodiť. Jej prvá reakcia bol úder päsťou do predátora. "Najprv sa zľakol a odplával, takmer okamžite sa ale vrátil. Musela som ho odohnať rukou," a následne ukázala zranené predlaktie a jeden prst. Keď plávala naspäť k brehu, kričala na brata a mamu, ktorí boli neďaleko. pokračovala Ella.  

Jej matka to má stále v živej pamäti. "Keď Ella vyliezla z vody, bola celá od krvi. Nebola celkom pri zmysloch, točil sa jej celý svet. Triasla sa, ale bola až prekvapujúco pokojná. Žijem tu už 20 rokov a k útoku žraloka tu nikdy nedošlo," povedala. 

Adrenalín spravil svoje 

Podľa lekárov museli mladej hrdinke spraviť po tele celkom 19 stehov. Bola pohryznutá na bruchu, predlaktí, na kolene a mala zranený aj jeden prst. "V tej chvíli ma to ani tak nebolelo. Bola som v šoku, v krvi som mala priveľa adrenalínu," vysvetlila. Okrem toho ešte spomenula, že podľa nej to bol žralok býčí. Ide o jedného z najväčších predátorov v oceáne, ktorý dosahuje dĺžku takmer dva metre. "Všade okolo mňa bola len voda. Nikdy neviete, čo pláva okolo vás," dodala na záver. 

Ellu (13) napadol žralok:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Americký štát Florida je podľa prieskumu miestnej univerzity hlavným svetovým centrom útokov žraloka na ľudí. V roku 2022 bolo zaznamenaných 57 napadnutí, pričom 16 sa odohralo práve na Floride. I keď nikto nezomrel, museli prebehnúť dve amputácie.
 

Viac o téme: OceánUSAFloridaútok žralokaElla Reedová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu