Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Neuveriteľné VIDEO, ktoré zachytil dron: Žralok zaútočil na loď! Cítili sme sa ako vrece pukancov, hovorili rybári

Žralok zaútočil na rybársku loď pri pobreží Floridy Zobraziť galériu (2)
Žralok zaútočil na rybársku loď pri pobreží Floridy (Zdroj: Instagram/blacktiph)

PALM BEACH – Útoky žralokov na nič netušiacich turistov, sa objavujú každé leto. Nedávno sa však objavil prípad, kedy morskému predátorovi nevadila ani prekážka v podobe lode. Jeden z najväčších žralokov v oceáne si to rozdal s motorom na rybárskej lodi.

archívne video

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Pri pobreží amerického štátu Florida v Palm Beach išli niekoľkí rybári na lov. Loďou sa vybrali kúsok od pobrežia a pre lepší záber na oblasť ich zhora kamerovala aj lietajúci dron. Tomu sa však podarilo zachytiť strašný moment, ktorý si ani jeden z rybárov nevedel vysvetliť. Na ich loď zaútočil žralok. Informuje o tom Daily Star.

 

Predátor

Rybár Josh Jorgensen uverejnil na sociálne siete video, kde na loď zaútočil žralok býčí. Napriek svojmu hrôzostrašnému vzhľadu ide o pokojný a pomaly plávajúci druh. Tento jedinec bol však výnimkou. Nie je jasné, či mu rybári spred nosa uchmatli úlovok, alebo ho rozrušovala samotná loď, ale predátor zaútočil opakovane na motor v zadnej časti plavidla. 

Neuveriteľné VIDEO, ktoré zachytil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa vyjadrení na videu sa rybári pokúšali uloviť Kobiu severnú, jednu z najchutnejších rýb v oceáne. Keď jednu zbadali, mala spoločnosť v podobe zúrivého žraloka. Dron zachytil, ako predátor opakovane narážal do lode a rybári na palube mali čo robiť, aby sa na nej udržali. "Prišlo mi to ako zemetrasenie. Ten žralok zaútočil na našu loď celkovo osemkrát. Cítili sme sa ako vrece pukancov. Nemal som ani tušenia, že môže takto zaútočiť na loď," vyjadril sa majiteľ plavidla Carl Torresson. 

Škody

Rybári mohli preskúmať celkové škody až po tom, ako sa vrátili na breh. "Nemysleli sme si, že jeden žralok je schopný až takto poškodiť loď. Celý stredný kryt motora je vytrhnutý a na rôznych častiach je vidieť veľké škrabance," dodal Carl. Napokon doplnil, že to bude chcieť nové diely a plavidlo bude pripravené na ďalšiu plavbu. 

Viac o téme: LoďŽralokRybáriútok USAFloridaPalm Beach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu