Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pátranie po levici: V Berlíne spozorovali voľne sa pohybujúcu šelmu, nevedia ju násť

(Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Brandenburská polícia varovala v noci štvrtok obyvateľov južného predmestia Berlína pred voľne sa pohybujúcou veľkou šelmou, pravdepodobne levicou, ktorá bola spozorovaná v okolí. Informuje správa agentúry DPA.

Úrady ľuďom v meste Kleinmachnow odporučili, aby nevychádzali zo svojich príbytkov a nepúšťali von ani svojich domácich "miláčikov". Policajti a hasiči vo štvrtok ráno na sociálnych sieťach uviedli, že ide zrejme o levicu. 

Polícia na pátranie po zvierati nasadila aj vrtuľníky

"Nevieme odkiaľ prišla," povedal hovorca berlínskej polície. Dodal, že nijaké zoologické záhrady, zooparky ani cirkusy nachádzajúce sa v oblasti útek takejto šelmy nehlásili. Na mačkovitú šelmu upozornil políciu svedok, ktorý ju z bezpečia svojho auta natočil na video. Ďalšie osoby tvrdili, že majú videozáznamy, na ktorých levica naháňa a zabíja diviaka. 

Polícia na pátranie po zvierati nasadila aj vrtuľníky, ktoré prehľadávajú Kleinmachnow a jeho okolie. Obyvateľom rozposlala varovania prostredníctvom aplikácie. Kleinmachnow sa nachádza juhozápadne od Berlína a má približne 20.000 obyvateľov.  Polícia vo štvrtok ráno o 07.30 h na Twitteri uviedla, že výstraha naďalej platí, keďže zviera sa stále nepodarilo vypátrať. 

Viac o téme: PátranieLevicaBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu