Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Masaker v Nemecku: Útočník s nožom zabil jedného človeka, ďalších zranil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Jednu obeť a niekoľko zranených si v sobotu vyžiadal útok nožom v meste Bad Hönningen na západe Nemecka, oznámila miestna polícia, informuje agentúra DPA. Polícia oznámila, že obyvateľom mesta už nehrozí nijaké nebezpečenstvo a že podozrivého zadržali. Úrady v spolkovej krajiny Porýnie-Falcko však neuviedli bližšie informácie o útočníkovi či rozsahu zranení obetí útoku.

Pri druhom incidente v Hamburgu bol taktiež dobodaný na smrť muž. Podľa polície konflikt zahŕňal dvoch mužov, ktorí sa pochytili na dvore obytnej budovy v mestskej časti Heimfeld. Podozrivého aj v tomto prípade zadržali, no polícia neuviedla nijaké bližšie informácie. V Nemecku prišlo tento rok už k niekoľkým útokom nožom.

archívne video Muž útočil nožom vo francúzskom Annecy

Muž útočil nožom vo francúzskom Annecy (Zdroj: Twitter)

V máji utrpeli dve školáčky zranenia po tom, čo ich nožom napadol muž so psychickými problémami. V apríli zase 26-ročný Sýrčan žiadajúci o azyl zranil štyroch ľudí nožom pri útoku v posilňovni v meste Duisburg. Počet vrážd v Nemecku vlani stúpol na 662 v porovnaní so 643 zaznamenanými rok predtým, vyplýva zo správy Spolkového kriminálneho úradu.

Viac o téme: NôžPolícia útok Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu