Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalší poplach v Berlíne kvôli levovi: Polícia je na nohách, tentoraz to nebola divá sviňa

(Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Muž z juhozápadu mesta oznámil, že videl leva. Polícia, ktorá je v pohotovosti kvôli incidentu spred dvoch týždňov, zviera vypátrala a všetko bolo zrazu jasné. Tentoraz to nebol diviak, ktorý spôsobil rozruch.

Necelé dva týždne po rozsiahlom pátraní po údajnej levici vyrazila berlínska polícia opäť pátrať po predátorovi. Znepokojený muž zavolal v utorok večer okolo 18:45 na políciu, že vo Finkenparku v okrese Dahlem zbadal dravca. "Volajúci si myslel, že je to skutočné," uviedol v stredu policajný hovorca.

archívne video

Spievodca v džungli Josani vymenúva zvieratá, ktoré tam žijú (Zdroj: Zoznam / ako)

Policajná hliadka okamžite vyrazila. Všetko sa rýchlo vyjasnilo: Bola to plyšová hračka. Ako povedal hovorca, plyšový predátor ležal pokojne na rozvodnej skrini v oplotenom areáli. Ako dôkaz úradníci odfotili veľkú mačku, ktorej záber polícia zverejnila v tweete. Napísala: "Tentoraz niet pochýb: Toto nie je diviak."

Úrad vtipne pripomenul veľké pátranie v júli v Berlíne a Brandenbursku po levici, z ktorej sa vykľul diviak. Pátranie po možnom predátorovi v blízkosti juhozápadných hraníc Berlína sa začalo v noci 20. júla. Spustilo to video, na ktoré vyvolalo podozrenie, že ide o levicu.

Vyšetrovacie orgány vyhodnotili video ako pravé. Policajti podľa hovorkyne úradov uviedli, že videli divé zviera. V piatok popoludní však úrady všetko objasnili. Veľká mačka, ktorú hľadali, bol diviak. Laboratórne rozbory to neskôr potvrdili.

Viac o téme: Plyšová hračkaLevicaDiviakBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu