Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

HROZIVÉ ZÁBERY dopravnej nehody: V tuneli sa rozpútalo hotové peklo! Obrovské plamene uväznili nič netušiacich ľudí

Kamión po dopravnej nehode pri Maribore zachvátili plamene: V tuneli ostali uväznení nič netušiaci ľudia Zobraziť galériu (2)
Kamión po dopravnej nehode pri Maribore zachvátili plamene: V tuneli ostali uväznení nič netušiaci ľudia (Zdroj: Twitter/ DARS)

MARIBOR – Pondelkové ráno znepríjemnilo cestu domácim aj turistom, ktorí sa v posledných dňoch rozhodli pre dovolenku na Jadrane. Kamión narazil do radu stojacích vozidiel hneď pri vjazde do tunela v Malečniku. V dôsledku hrôzostrašnej nehody zhoreli desiatky vozidiel a ľudia utekajúci pred plameňmi spôsobenými únikom horľavých látok ostali v tuneli uväznený. Teploty dosahujúce až 800°C nekomplikovali prácu len záchranným zložkám. Plamene zároveň narušili statiku konštrukcie, tunel tak bude do odvolania uzavretý.

Dopravná nehoda v tuneli pri Maribore (Zdroj: Twitter/ DARS )

Šokujúca dopravná nehoda, pri ktorej začal kamión horieť len pár sekúnd po náraze do stojacej cisterny si nevyžiadala žiadne obete na životoch. Chvíle hrôzy však prežívali ľudia stojací v kolóne, ktorých autá šíriace sa plamene spálili do tla. V chvíľach krátko po nehode tak uväzneným ľuďom neostávalo nič iné, než sa pokúsiť o útek z druhej strany tunela hrôzy. 

Príčiny nehody sú zatiaľ neznáme. Kamerové záznamy však odhaľujú, čo sa mohlo v osudových chvíľach odohrať. Kamión z doposiaľ neznámych dôvodov nestihol ubrzdiť potom, čo sa v pravom pruhu vstupu do tunela začala tvoriť kolóna stojacích aut. Aj keď sa vodič na poslednú chvíľu pokúšal kolízii vyhnúť, manéver sa mu nepodaril. Kamión sa po zrážke so stojacou cisternou prevrátil v ľavom pruhu a hneď v nasledujúcich sekundách už okolie zachvátili plamene.

HROZIVÉ ZÁBERY dopravnej nehody:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/ DARS)

Diaľnica bola bezpečnostnými zložkami za krátku chvíľu uzatvorená, nie je však známe ako dlho uzávierka ešte potrvá. Tunel bol podľa portálu 24 Sata vážne poškodený a konštrukcia stropu sa  vplyvom vysokej teploty začala prepadať. Pri požiari na mieste zasahovalo až 120 hasičov.

„Dostali sme telefonát o zrážke v tuneli. Už počas cesty na miesto sme obdržali informáciu že vypukol požiar a v 180 metrovom tuneli je zakliesnených niekoľko ľudí,“ povedal šéf miestnych hasičov Drago Žibek.

„Teplota vo výške pol metra bola okolo 800 stupňov. Celý poklop tunela bol v plameňoch. Horelo všetko od vozidla na začiatku až po 100 metrov do hĺbky tunela. Akcia bola mimoriadne náročná, je to jedna z najhorších kombinácií, akú môže hasič zažiť. Tepelná záťaž, veľa splodín z horenia a veľa ďalších horľavých materiálov. Bol to jeden z najnáročnejších zásahov v mojej 30-ročnej kariére,“ dodal šéf hasičov.

Viac o téme: NehodaDiaľnicaTunelSlovinskoMariborPlamene
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu